De banden van Panaracer

Natuurlijk komt een keer de tijd dat ik banden ga testen. Voor mijn Gravel fiets en natuurlijk voor mijn racefiets stap ik over naar banden van Panaracer. Goede banden zijn natuurlijk van levensbelang. Het is fijn als ze lang mee gaan maar natuurlijk ook fijn als ze lekker rollen. Banden zijn dus vaak een van de belangrijkste onderdelen van de fiets. En daar heeft Panaracer natuurlijk de oplossing voor. Sinds 1952, toen Panaracer begon met de ontwikkeling van rubberen producten, is het bedrijf bezig om innovatieve producten te ontwikkelen. De focus ligt op het maken van banden voor fietsen waardoor ze ook nu nog de fijnste banden die er zijn maken. Panaracer is de laatste in Japan die nog steeds fietsbanden produceert. Zij stoppen al hun wetenschap in het produceren van de banden. De banden van Panaracer bieden niet alleen het hoogste niveau aan prestaties en veiligheid maar zorgt ook voor een emotionele band. De reden waarom we allemaal fietsen, niet waar?

Panaracer Gravelking SK en Slick
De Gravelking is natuurlijk gemaakt voor gravelritjes maar is ook zeker te gebruiken voor op de weg. Daarom heeft Panaracer er de Slick variant van. Deze ietwat gladdere banden zijn ideaal voor als je meer op de weg fietst maar natuurlijk ook wilt genieten van de Gravelpaden. De band lijkt een beetje op een racefietsband maar is grover en breder natuurlijk. Je kunt ze krijgen in verschillende breedtes, die van mij is 700x38C, wat neerkomt om 38mm. Ze gaan vloeiend over de weg en over de gemakkelijke gravelpaden. Echter als het terrein wat ruiger wordt raad ik toch de Gravelking SK aan. Hier zit meer profiel op waardoor je veel meer grip hebt op de ruigere terreinen. Ik heb er zelfs een MTB route mee gefietst en dat is zeer goed te doen. De Gravelking banden zijn verkrijgbaar in het zwart maar ook in het tegenwoordig erg populaire skinwall. Lastig om een keuze te maken? Kijk wat goed bij jouw fiets past. Het zijn vouwbanden dus geschikt voor de meeste type gravelfietsen.  

Panaracer Race D EVO4
Inmiddels rijd ik alweer een aantal weken met de Panaracers Race D EVO4 bandjes. Deze lichtgewicht bandjes heb ik in de maat 700x28c. Dat is iets breder dan de normale racefietsbandjes maar dat bevalt wel goed. Voorheen had ik 25c maar nu heb ik toch het gevoel dat ik fijner fiets. De bandjes rollen lekker en zien er uiteraard door de skinwall kleuren erg mooi uit. Het is dus ook nog een upgrade voor mijn fiets. De band is de perfecte keuze voor de zwaarste ritjes en voor mensen die de ultieme anti-lek bescherming willen. AX-alpha en ProTite Belt bieden uitstekende lekbescherming en de nieuwe Zero Slip Grip Advanced-rubbersamenstelling met 10% minder rolweerstand zorgt voor 20% meer grip in vergelijking met zijn voorganger. Bovendien is de rubbersamenstelling geoptimaliseerd om het aantal kleine steentjes dat snijwonden kan veroorzaken te verminderen. Kortom, goede bandjes van uitstekende kwaliteit (In 1000 kilometer slechts 1 lekke binnenband) en ook nog eens met een mooi uiterlijk. Ze rollen lekker en zorgen voor veel grip op de zwaarste wegen.

Waar te koop?
De kwalitatief goede en sterke banden komen uit Japan. Je kunt meer informatie over de bandjes vinden op de website van Panaracer: https://panaracer.com/. Je kunt ze aanschaffen of informatie zien via het Duitse https://jbs-trading.de/. Je kan ze bij de meeste fietswinkels gewoon aanschaffen. De bandjes zijn te koop vanaf €40,-. Het Duitse JBS Trading komt voor uit Drössiger fietsen. Uiteraard hebben we daar ook wat informatie over!

Over het merk Drössiger
Het merk Drössiger staat voor kleurrijke fietsen van de hoogste kwaliteit, gebouwd in Eschweiler, Duitsland. Van city-trekkingfietsen tot MTB’s, met of zonder elektrische aandrijving, klanten krijgen verschillende modellen met verschillende uitrustingsopties aangeboden. Maar dan wordt het voor alle individualisten nog spannender. Dankzij de eigen poeder- en decordrukkerij kunnen de wielen in talloze kleurvariaties worden verfijnd. Afhankelijk van het model kunnen verschillende onderdelen zoals het frame, de achter opbouw of de spatborden in de kleur van uw keuze worden gekozen en bovendien worden verfijnd met decoratieve elementen, ook in verschillende kleurvarianten. Hierdoor ontstaan ​​unieke fietsen die er altijd weer anders uitzien. Soms ton sur ton en klassiek zwart, soms geel met groene decors en rode spatborden. Hier kan iedereen zijn kleurwens waarmaken. Dit alles kan via de homepage www.droessiger-bikes.com worden gedaan en vervolgens via de betreffende vakhandel worden besteld. Het loont toch de moeite om naar de gespecialiseerde dealer te gaan. U krijgt deskundig advies en de kleuren die in de online kleur configurator zijn geselecteerd, kunnen met behulp van voorbeeldkaarten opnieuw in het echt worden gecontroleerd. Nadat de bestelling is geplaatst, wordt de fiets gebouwd en afgeleverd bij de dealer, die de laatste afstelling en aanpassing aan de klant doet. Voor alle informatie over de fietsen en het bestellen ga je naar: https://droessiger-bikes.com/.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 22/10/2020

    […] schijfremmen en de cassette om naar de wielen om vervolgens de banden er op te zetten. Ik kies voor banden van Panaracer en de binnenbanden van Tubolito. Vervolgens zet ik ze op de fiets en mijn fiets heeft een volledig […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *