Over Ons

Cycling Love is de racefiets blog van Patrick en Thijs. In 2020 is het in ons opgekomen om te schrijven over racefietsen. Bij elke buitenlandse reis huren we wel een fiets. En thuis zitten we ook veel op de racefiets. Één en één is dan natuurlijk twee. Want op onze andere website, www.tumag.nl, schrijven we al over onze reisverhalen. Dat gaan we dus ook over fietsen doen op deze blog!

Over Patrick
In 2012 begonnen met fietsen op een hybride fiets (kruising mountainbike/racefiets) om mijn fitheid op peil te houden. Dit beviel zo goed dat ik een jaar later besloten heb een instap model racefiets te kopen (Trek Madone 2.1). Met deze fiets veel mooie tochten gemaakt met als hoogtepunten toch wel de tochten door het heuvelland van Limburg. Het aantal kilometers per jaar liep snel op dus in 2016 besloten een stapje hogerop te gaan qua racefiets, naar een carbon frame. Het werd een Trek Emonda SL6. Deze fiets rijd ik tot op de dag van vandaag nog steeds met veel plezier. De Emonda is mee geweest op vakanties in Limburg, de Vogezen, Duitsland en Belgie. Fietshoogtepunten voor mij zijn ook de fietsreizen naar het buitenland, zoals eerder genoemd de Vogezen, meerdere keren Mallorca en vooral ook Tenerife. Het aantal fietskilometers per jaar is de afgelopen jaren flink opgelopen naar zo’n 12000 KM in 2018 en 2019.

Over Thijs
Ik fiets pas een jaar of 4. Eerst op de mountainbike begonnen maar daarna snel, op de oude racefiets van Patrick, begonnen op de weg. Naast vele kilometers in eigen land fiets ik ook graag heuvels en bergen in het buitenland. Hoogtepunt was de Mont Ventoux voor het goede doel, maar de Teide mag zeker ook niet ontbreken. Een prachtige klim van 45 kilometer naar de hoogste berg van Spanje op Tenerife! Ik fiets tussen de vier en vijfduizend kilometer per jaar.

Links Thijs en rechts Patrick