Nederlands getinte binnenbandjes van Tubolito

Wij als Nederlanders zijn natuurlijk wereldberoemd als fietsland. Hoe gaaf is het dan dat je een binnenband hebt met een Nederlandse stijl? De oranje binnenbandjes van Tubolito zijn een lust voor het Oranje oog. Hoewel ze natuurlijk niet zichtbaar zijn tijdens het rijden is de montage natuurlijk alleen maar leuker. En er steekt natuurlijk een prachtig oranje ventiel uit die wel voor iedereen zichtbaar is. Join jij de Tubolito club? 

Licht gewicht en compact
De binnenbandjes zijn gemiddeld 2 tot 3 keer dan binnenbanden voor hetzelfde type band. Ideaal voor als elke gram telt. Bovendien zijn ze ook een stuk compacter dan gewone binnenbanden waardoor je in de meeste zadeltasjes twee binnenbandjes kunt meenemen. Wel zo handig voor de langere ritten en voor als je veel pech hebt. Door het lichte gewicht zou je misschien denken dat ze minder sterk zijn maar niets is minder waar. Ze zijn minder snel lek en robuuster. Door de high tech thermoplastische producten die gebruikt worden zijn de bandjes sterker. En had ik al vermeld dat ze oranje zijn? Leuk hè?

Makkelijke montage
De binnenbanden zijn erg soepel waardoor ze erg gemakkelijk te plaatsen zijn. Je bent misschien geneigd wat voorzichtiger te zijn doordat de Tubolito’s kwetsbaar lijken. Echter is dat helemaal niet nodig. Het gaat zeker makkelijker dan bijvoorbeeld latex binnenbandjes. Blaas het bandje van te voren even licht op met de mond om het monteren te vereenvoudigen. Let er op dat je na een tijdje niet zomaar een andere buitenband erop kunt zetten. De Tubolito binnenbanden vormen zich namelijk naar jouw band. Echter kun je na onderzoek gewoon buitenbanden blijven wisselen zolang de maat maar gewoon hetzelfde blijft.

Voor elke fiets een oplossing
Ik test eerst de bandjes voor mijn racefiets. De Road 700C en de S Road. De S Road is slechts 23 gram. Tegenover de 38 gram van de gewone Road. Een goede keuze dus voor de snelheidsmaniakken die een zo licht mogelijke fiets willen. Ook voor de verschillende banden grootte van MTB’s is er een oplossing. De bandjes zijn er in alle verschillende breedtes. Nieuw zijn de TUBO-CX Gravel. Speciaal voor jouw gravel fiets. En daarmee heeft ook deze ultralichte binnenbandjes van Tubolito beschikbaar. Ook voor de BMX, stadsfiets of vouwfiets zijn er bandjes beschikbaar. 

Op de website van Tubolito kun je de bandjes al eenvoudig bestellen. De prijzen van de bandjes liggen rond de 30 euro. Er zijn ook reparatiepakketjes beschikbaar. Voor meer informatie of de aanschaf van de bandjes ga je naar de website van Tubolito

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 21/10/2020

    […] om naar de wielen om vervolgens de banden er op te zetten. Ik kies voor banden van Panaracer en de binnenbanden van Tubolito. Vervolgens zet ik ze op de fiets en mijn fiets heeft een volledig nieuw uiterlijk en is bovendien […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *