Hippe spatborden van Mudhugger

Na jarenlang helemaal onder de modder thuis te zijn gekomen dachten de oprichters van Mudhugger: daar moeten we wat aan doen! Spatborden voor de mountainbike (en tegenwoordig ook voor gravel fietsen) werden ontwikkeld. En niet alleen moesten deze praktisch zijn, ook moet de fiets er nog steeds een beetje uitzien. Voor de regenachtige wintermaanden (Mudhugger komt uit de UK, dus dat zijn er nogal wat) toch nog redelijk schoon thuis komen. Dat is het uiteindelijke doel van deze prachtige spatborden. Voor de verschillende type fietsen (Hardtrail MTB, Downhill MTB, Gravel en Fatbikes) zijn spatborden ontwikkeld waardoor de fiets niet ineens “Lelijk” is maar er ook nog eens goed uit ziet. Gewoon, modern en praktisch.

Mijn Gravelfiets kwam zonder spatborden dus was het tijd om de Gravelhuggers op de fiets te monteren. Voor- en achter heb ik nu spatborden van Mudhugger. De “Front’ en “Rear” Gravel Hugger zijn te koop op de website en kosten tezamen 48 pond (Omgerekend tegen de 55 euro). Binnen een paar dagen zijn de Gravel Huggers binnen en kan ik ze monteren. Dit is een vrij eenvoudig proces. Met een plastic sticker waardoor jouw fiets niet beschadigd bescherm je jouw frame. Daarop bevestigen we de Mudhugger met tyraps. A child can do the Laundry is ons spreekwoord. Binnen vijf minuten heb ik voor en achter gemonteerd. En mijn fiets ziet er eigenlijk prachtig uit, dus het is nog een upgrade ook! Tijdens het fietsen merk je niet dat ze er op zitten. Ze zijn licht van gewicht en als je ze gemonteerd hebt zoals het hoort dan hoor je ze niet. Ze zorgen er echter wel voor dat ik helemaal schoon terug kom van een rondje in Lage Vuursche. Praktisch en zoals gezegd een mooi design. Kijk voor alle gravel huggers en accessoires op https://www.themudhugger.co.uk/collections/gravel-bikes.

Op de website staan eenvoudige fitting instructies. Via filmpjes wordt uitgelegd hoe je de mudhuggers en gravelhuggers gemakkelijk en soepel monteert. En met die filmpjes moet het helemaal goedkomen. Je kunt de verschillende spatborden aanschaffen via https://www.themudhugger.co.uk/. Daar vind je ook de filmpjes onder Fitting instructions. Veel veilige en vooral schone kilometers gewenst!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *