Innovatieve magnetische pedalen van magped

Heb je daar wel eens van gehoord? Magnetische pedalen. De veilige magnetische pedalen van magped zijn een wereldse innovatie voor mountainbikes en racefietsen. Het unieke magnetische mechanisme zorgt ervoor dat je jouw voet snel en eenvoudig los en vast kunt “klikken”. Ik zet het tussen haakjes want het is dus eigenlijk niet klikken maar vastzetten op het magnetische element. Er zijn pedalen voor alle verschillende fietsen beschikbaar en wij probeerden ze voor onze Gravel fiets en voor onze racefiets uit. En ik moet zeggen, ik ben positief verrast. En vooral als je af en toe wat moeite hebt met de SPD-SL pedalen dan is dit een fantastische en innovatieve oplossing.

Met deze pedalen is het risico op ongevallen of onvoorziene blessures bij het losklikken een stuk lager. Soms klikt jouw SPD-pedaal net niet op tijd los en lig je op de grond. Bovendien is het even wennen. Met de magped safety pedalen niet. Deze zijn zo los maar hebben toch genoeg kracht om die berg te beklimmen zonder dat je losschiet. De werking is eigenlijk vrij eenvoudig. In het pedaal zit een sterke magneet. Op jouw schoen monteer je het plaatje. Dit is bij de verschillende pedalen een ander plaatje en krijg je uiteraard bij de pedalen meegeleverd. Bovendien zijn de pedalen relatief licht van gewicht. Daardoor is de fiets natuurlijk ook minder zwaar, en dat willen we allemaal. Je kunt trouwens ook gemakkelijk heen en weer bewegen wanneer je “ingeklikt” zit. Er zit genoeg speling op zodat je bewegingsruimte hebt.

De magneten zijn er in verschillende krachten beschikbaar. Voor jouw gewicht en sport (MTB is minder sterk dan bijvoorbeeld Racefiets) kies je de juiste uit. De montage is gemakkelijk. Het pedaal zit zo op de fiets en onder jouw schoen monteren is ook gemakkelijk. De technologie zorgt voor een uniek product dat ook nog eens kwalitatief sterk is. En dat is wat je natuurlijk wilt. Hieronder een overzicht van de pedalen, het gewicht en de specificaties. Natuurlijk ook de prijzen. Je kunt de magneten ook los bestellen of andere accessoires voor de magped. Kort samengevat. Unieke beveiligde magnetische pedalen voor alle fietsen. Sterk, innovatief en een strak design. Kijk voor meer informatie of de aanschaf van een van de pedalen op de website van magped.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Chrit schreef:

    Ziet er fantastisch uit, maar hoe zit het met de schoenen? Welke schoenen heb je nodig en misschien kun je je eigen schoenen gebruiken? Anders wordt het toch weer een stuk duurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *