De zomerse outfits van Velocio

In de zoektocht naar een nieuw zomertenue kwam ik uit bij Velocio. Velocio is in 2014 opgericht in de United States. Met een twintig-delig vrouwenkleding en twee collectie svoor de heren zijn de Amerikanen hadden de bedoeling om iets nieuws op de markt te brengen en te produceren in een 100 procent milieuvriendelijke en ethische manier. Dat spreekt natuurlijk al snel mensen aan en hedendaags zijn er verschillende collecties. We kiezen de Luxe en Signature collecties uit en krijgen een mooie pakje toegestuurd. Naast een bibshort en jersey krijgen we ook sokken en een koerspetje. Zo is ons Velocio kit compleet!

De Men’s Signature Jersey is een mooie verschijning. Een neutraal shirt verkrijgbaar in verschillende kleuren voor €154 verkrijgbaar. De prachtige shirts hebben voor de zomer van 2021 een upgrade gehad met nieuwe kleuren. De Signature is Velocio’s meest verfijnde en veelzijdige shirt. Gemaakt van gerecyclede materialen die structuur en ondersteuning toevoegen zonder extra gewicht. Het lichte gewicht maakt dit shirt prima geschikt als wedstrijdshirt. Vooral de strakke esthetiek, verfijnde details en de pasvorm maken het shirt tot een must have voor de lente en de zomer, jaren lang! Ook tijdens mijn lange fietsrit op Mallorca, 130 kilometer met 2400 hoogtemeters, zit het nog steeds fantastisch. Het zweet droogt weer snel op en zorgt voor verkoeling in de afdaling. De kleur Fire red geeft een extra dementie en zorgt ervoor dat je opvalt. Zo ziet Patrick mij op de top van de Puig Major al van ver aankomen fietsen.

Een goede bijpassende bibshort is die vanuit de Luxe Collectie. De Men’s Luxe Bib Short is een fijne broek met uitstraling. Doordat de bretels gekruist zitten aan de rugzijde zit het eigenlijk perfect om de schouders. Ook hier weer een update voor het zomerse model van 2021. Bijvoorbeeld een ruw gesneden beenafwerking waardoor deze nu gemaakt is voor ritten die de hele dag door duren. De stof van de Luxe collectie is super soepel en zeer compressief voor een uniek gevoel. Doordat met minimale naden en een innovatief ontwerp gewerkt is word het aantal schuurplekken geminimaliseerd en word na elke rit de ervaring verbeterd. Het broekje is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Tijdens het fietsen voel je niks schuren. Het broekje blijft perfect op z’n plek. Wat bovendien opvalt is dat de naden van het broekje feilloos over de bovenbenen lopen. Bovendien zorgen de reflecterende delen er voor dat je goed zichtbaar bent in bijvoorbeeld tunnels.

En dan nog de andere kledingstukken. Ik vind dat ze onder accessoires vallen. Er zijn verschillende handschoenen van Velocio te verkrijgen. Wat dikkere voor de winter of lekkere zomerse met open vingers. De Signature Cycling Cap is een koerspetje die perfect bij jouw Signature shirts. De kleuren zijn er dan ook gekozen om bij de shirts te passen. Het petje zit fijn en zorgt voor een fijne zweetafvoer. Zo kommen de druppels niet op jouw neus of bril terecht. Ook de bijpassende Signature Sock mag niet ontbreken bij mijn Velocio Kit. De sokken zitten fijn en zijn ultralicht! Bovendien zijn de sokken speciaal ontwikkeld voor de zomerse ritten. Doordat de sokken ademend zijn blijven je voeten comfortabel, ook tijdens warmere dagen. Uiteraard is dit slechts een greep van de uitgebreide collectie van Velocio. Voor alle fietskleding en informatie over Velocio ga je naar: https://eu.velocio.cc/.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *