Getest: Unieke fietskleding van Sigr

Waarschijnlijk zegt het merk Sigr je nog weinig. De fietskleding wordt ontworpen en verkocht vanuit het noorden van Zweden, Umeå om precies te zijn. In de bossen en de bergen van het noorden van het land maakt men de elegante fietskleding. Uiteraard distribueert men ook buiten die plek maar unieke Zweedse fietskleding wil ik uiteraard graag uitproberen. Op de site kun je gemakkelijk bestellen. Zet even de prijs op Euro in plaats van Zweedse Kronen en je ziet direct wat de kleding kost. Exclusieve kleding die duurzaam gemaakt wordt. De elegante kleding is geïnspireerd door de Noordelijke natuur. Fietsshirts, bibshorts en fijne vestjes. En natuurlijk vele accessoires. Je kunt bijna alles krijgen bij de webshop van Sigr. Ik bestel een Bib Short, fietsshirts en een fijn vest zodat ik op de koelere zomeravonden toch lekker warm blijf. En natuurlijk ook handig voor tijdens lagere temperaturen.

Fijne zeem voor langere ritten
Tijdens mijn eerste ritje merk ik dat het broekje van fijn materiaal is gemaakt. Door de fijne materialen voelt het na een aantal uren aan alsof je slechts even op de fiets hebt gezeten. En dat wil je. De shorts zitten niet te laag richting de knieholte zodat het daar niet schuurt. Heel fijn stofje en de bretels voel je nauwelijks. Voor de langere ritten zeker een fijn broekje. Ook de reflectie die stiekem is weggewerkt in het broekje zijn handig voor als het vroeger donker is. Achterop het broekje staat de tekst “Everywhere is biking distance”. De zeem is van goede kwaliteit en zit fijn en strak. Het broekje kun je hier bestellen: https://sigr.cc/collections/cycling-shorts/products/2019-landsvag-cycling-bib-shorts-for-men/.  

Gerecyclede fietsshirts
Ik heb een aantal shirts van Sigr ontvangen. Deze zijn van fijne stof gemaakt en zitten als gegoten. Eentje springt er echter uit. Gemaakt van 100% gerecycled polyester is dit echt een lichtgewicht fietsshirt. Hij zit lekker strak en het voelt eigenlijk alsof je heerlijk in je blote buik rondfietst. Het shirt zit erg comfortabel. Het shirt beschermt goed tegen de zon. Na vier uur fietsen werd het zweet nog steeds fijn afgevoerd en door het dunne materiaal droogt het ook weer snel. Kortom, zeer goede kwaliteit en gerecycled materiaal. En het ziet er ook nog eens mooi en kleurrijk uit! Sigr is goed bezig! Er zijn drie vakken en een ritszakje in de achterkant van het shirt. Dit is het shirt waar ik in rond fiets: https://sigr.cc/collections/cycling-jerseys/products/recycle-ocean-dawn-cycling-jersey-for-men.

Tegen de wind in
Daarnaast lichten we nog een vestje uit. Want als het hard waait of net iets aan de frisse kant is dan wil je er toch warm bij fietsen. Het vest heeft de naam Treriksröset. Dat is het punt waar Noorwegen, Zweden en Finland elkaar kruisen. Dit vest is heerlijk luchtig en tegelijkertijd winddicht. Het flexibele vest is ideaal voor de frissere dagen of natuurlijk tijdens een winderig ritje. Het zit erg fijn en er zijn zakken aan de achterkant gemonteerd. Uiteraard zit er genoeg reflectie op het vest zodat je ook in de donkere bossen of in de avond goed zichtbaar bent. Het vest koop je hier: https://sigr.cc/collections/mens-cycling-jackets/products/treriksroset-blue-cycling-pack-jacket-for-men.

Uiteraard heeft Sigr nog veel meer kleding te koop. Check alle kleding dan ook op de website. Verschillende gekleurde shirts of bibshorts met zakken voor jouw repen. Bekijk en bestel op: https://sigr.cc/. Zet wel even de prijs op “Euro’s” zodat je de prijzen niet in SEK ziet! Veel koop en fietsplezier!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *