Winterkleding van Santini

Pietro Santini richtte in 1965 Santini op, nadat hij een knitwear fabriek van zijn zussen overnam. In het begin was Santini een ambachtelijke fabriek voor het maken van kleding voor anderen. Maar vanwege zijn enorme passie voor het fietsen en racen begon Pietro met het ontwerpen en fabriceren van Santini producten, exclusief in Italië. Zij zijn inmiddels uitgegroeid tot fabrikant van geweldige fietskleding en dat moeten we natuurlijk uitproberen. Met een paar belangrijke punten zorgt Santini ervoor dat je geniet van de beste kleding. Allereerst “Fit”, de fietskleding moet zo goed passen dat je het niet eens merkt. Als een soort tweede huid moet het passen! Vervolgens “Prestatie”. Santini is een technologie pionier en professionele leverancier. Van unieke zeemtechnologie tot materiaalonderzoek. Elk Santini product dient maximale prestaties in het zadel te bieden. Ook “Comfort” is natuurlijk erg belangrijk. Ieder kledingstuk is ontworpen om ongeëvenaard comfort in hat zadel te beiden. En als laatste punt, maar zeker ook belangrijk: “Duurzaamheid”. Santini fietskleding wordt in Italië gemaakt door een team van zeer bekwame productiemedewerkers met materialen van de hoogste kwaliteit. Elk kledingstuk ondergaat een strenge kwaliteitscontrole en gaat een leven lang mee! We kregen een wintersetje opgestuurd om te proberen. Dit zijn de resultaten.

Command – Lekkere warme Koersbroek
De lange koersbroek van Santini, genaamd Command, is een lekkere warme thermische broek. Een warme en bovendien comfortabele vulling van fleece met onbewerkte bretels zorgen voor de juiste thermische waarden. Met deze broek krijg je het niet koud. Zojuist uitgeprobeerd in het besneeuwde winterse Zuid Limburg bij temperaturen onder nul. En ik heb het geen moment koud gehad. Oké, er zijn natuurlijk wat beklimmingen, maar ook in de afdaling blijven de beentjes lekker warm. Natuurlijk waren de wegen en de modderpaden nog nat, ook daar heb je met deze broek weinig last van. En ook wanneer het regent heb je daar geen last van door de toegevoegde waterprotectie. Het is bovendien een leuk design met felle kleuren zodat je ook in het donker goed zichtbaar bent. Door de reflectieve details ben je zelfs nog beter zichtbaar. Op de website kun je de juiste maat berekenen en bestellen maar! En hij is nu in de aanbieding, dus wees snel: https://www.santinicycling.com/en/clothing-cycling-man-tights/command-bib-tights-3147.html#/1-color-ne/5-size-m.

Vega Multi – Heerlijk warm Jack
De nieuwste versie van Santini’s bestseller in de winterlijn “VEGA” is ontworpen om een zo warm mogelijke omhelzing te wikkelen zonder te slijten. De stoffen die gebruikt worden zijn geïsoleerd en tevens ademend. Met dit Jack heb ik een paar uur rond gefietst in de vrieskou en ik moet zeggen, met de juiste baselayers (Ook van Santini, later meer) heb ik het geen moment koud gehad. Ja koude voeten, maar meer dan overschoenen en warme sokken kan ik daar niet tegen doen. Een mistige dag in de sneeuw en ik had het nog steeds prima wat betreft temperatuur. Ook tegen regenbuien is dit jack goed beschermd. Door de complete thermische behandeling is dit eigenlijk ook niet meer dan logisch. Ook ideaal voor heel nat weer, zorgt dit jack ervoor dat je droog blijft. Door de reflectie onderdelen op de schouders en het reflecterende Santini logo op de achterkant ben je ook in het donker goed zichtbaar. Daarnaast is het natuurlijk helemaal fijn dat de achterzakken ook waterproof zijn zodat jouw telefoon en repen niet nat worden. Met een rits sluit je deze. De prijs is misschien hoog met €239 euro, het zit perfect, houdt je warm en droog. Kijk maar: https://www.santinicycling.com/en/collezione/vega-multi-jacket-2063.html#/1-color-ne/5-size-m.

Nog meer warme spullen!
Handschoenen zijn er ook in dezelfde kleuren beschikbaar zodat ze perfect bij jouw outfit passen. Zoals het een Italiaans bedrijf siert is alle kleding modieus en bovendien voorzien van een strak design. De verschillende handschoenen zijn goed geïsoleerd zodat je geen koude handen krijgt. Uiteraard mag een paar thermische sokken ook niet ontbreken, ook allemaal te verkrijgen in de webshop van Santini. Baselayers dat is natuurlijk persoonlijk, maar de warme Santini baselayers zijn een must om er voor te zorgen dat je genoeg lagen aan hebt. Eentje met korte mouwen, eentje met lange mouwen en het Vega Multi-Jack zorgen ervoor dat ik er heerlijk warm bij zit. Voor meer informatie over Santini en natuurlijk voor het kijken van alle producten in de shop ga je naar https://www.santinicycling.com/en/.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *