Amstel Gold Race lus 3

Lus 3 kies ik uit. Ik houd van fietsen in Limburg. En het is pas de tweede keer dat ik mezelf er aan waag. De Amstel Gold Race had ik nog niet gedaan de vorige keer dus download ik de GPX, pas hem iets aan zodat ik kan starten vanaf Buitenplaats de Mechelerhof. Daar verblijf ik. Dat klinkt misschien ideaal, maar na slechts vijf kilometer moet ik al de enorm steile Gulperberg op. Wat een prachtig uitzicht, oke, maar voor het klimmen van stukjes met meer dan 15% zijn mijn beentjes eigenlijk niet gemaakt. En dit is eigenlijk pas het begin. Want kort erna kom ik in Wahlwiller en beklim ik de Kruisberg. Een goede, steile warming up voor de gevreesde Eyserbosweg. Maar ook daar was ik sneller dan de vorige keer. Deze klim heeft percentages van liefst 18. Hij begint nog wel prima maar des dichterbij het bos komt, des te steiler het word. Een korte afdaling en de Fromberg mag ik beklimmen. Eindelijk een lekker klimmetje van 4,6% gemiddeld over anderhalve kilometer. Next is de Keutenberg, ook al gedaan de vorige keer en nu wil ik ook sneller. 20% is het steilste stukje. Waar ik ook even helemaal stuk ga, maar op het einde vlakt hij lekker af zodat ik de klim heerlijk kan afsluiten. 

Het begin van de Eyserbosweg

Na de Keutenberg fiets ik redelijk vlak richting Sibbe. Even lekker bijkomen met wederom prachtig uitzicht op de dorpjes en de heuvels in de omgeving. Daarna daal ik de Sibbegrubbe af om even op te laden voor de volgende klim. En dat is niet mijn favoriet. Namelijk de Cauberg. Het is volgens velen de meest legendarische klim van Zuid-Limburg. Zorg dat je er vroeg in de ochtend bent want het kan erg druk zijn met auto’s! Je begint de klim van beneden met 5%, maar het wordt steeds steiler. Gelukkig is de klim niet heel lang. Toch is het niet mijn favoriet. hij ligt mij niet lekker in de benen. Vervolgens daal ik weer af  en beklim ik de Geulhemmerweg. Een lekker kort klimmetje die ervoor zorgt dat je daarna lekker kunt afdalen in de richting van Maastricht. Daarna is de veilige en lekkere Bemelerberg aan de beurt. Deze is prima te doen en een welkome rustige klim. Vervolgens gaat het wat op en neer voordat ik de Loorberg beklim. Liefst anderhalve minuut sneller dan de vorige keer. Daar ben ik wel trots op! Ik daal af richting Mechelen waar ik weer netjes op tijd voor de lunch bij onze kamer ben!

Na de beklimming van de Gulpenerberg even genieten van het uitzicht (En bijkomen)
Vlak voor de beklimming van de Cauberg een reepje naar binnen
Genietend van het uitzicht

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *