Rondje Amerongen afgesloten met een Kwaremont

Het was weer eens tijd voor een Cycling Love ritje voor Patrick en Thijs. Samen een stukje fietsen op onze mooie Felt fietsen. Dit maal kozen we voor de Utrechtse Heuvelrug, waar Thijs natuurlijk vaker fietst vanuit zijn woonplaats in Bilthoven. Ideaal om eens 110 kilometer op Zaterdagochtend te vlammen over de kleine maar toch zo leuke heuveltjes. Maar naar mate de week vordert wordt het weerbericht steeds slechter. Zo slecht dat er zelfs al op Vrijdag code geel wordt afgegeven voor Zaterdag. Ons ritje maar verkort op de te verwachte winderige Zondag gepland. Vanaf de carpool bij La Place in Maarsbergen. Overigens was Zaterdag ook prima geweest. Het weer was eigenlijk prachtig. Jammer eigenlijk, maar goed, niks aan te doen. Zondag een route van 67 kilometer langs de meeste klimmetjes tussen Doorn en Rhenen.

We beginnen mooi om 10:30. Fietsje uitladen, schoentjes aan en helm op. Gaan kunnen we! We klikken in onze mooie Felt fiets en gaan op pad. We vertrekken in Westelijke richting naar Doorn. We hebben niet echt veel last van de wind omdat we veelal in het bos fietsen. Alsof we er over nagedacht hebben. Afijn, na een aantal kilometer is de eerste klim eindelijk daar. De Maarnseberg gaat soepel en is niet echt zwaar. Maar de afdaling het dorpje Doorn in is wel genieten. Vervolgens gaan we vanuit Doorn door richting Leersum, maar niet voordat wij uiteraard een tweetal leuke klimmetjes doen. En mocht je ze nog niet kennen, het is echt een welkome toevoeging aan jouw route! Na een kilometer of wat vanuit Doorn ga je links het bos in. En daar is de Ruiterberg. Geen hele hoge, maar wel een leuke klim. Daarna daal je af en heb je direct weer een klim terug richting de grote weg naar Leersum. De Hoogstraat. Met een lekker steil stukje erbij een ideale warming up voor wat er nog komen gaat.

En dat is via Leersum en de Ginkelduin, ook een klimmetje naar het bosbad van Leersum, de Amerongse berg. Deze staat vandaag 1x in de route vanaf de Noord kant. De “Zwaarste” kant. En de Amerongse berg heeft altijd wel iets. De aanloop vanuit Overberg en vervolgens het steile stukje wat langzaam afvlakt richting de top. Vervolgens afdalen en in het dorp snel de afslag naar rechts maken naar het wielercafé “De Proloog”. Daar stoppen we altijd graag. Een lekker hapje en een drankje. Maar ook het echte wielerbier ‘Kwaremont” is hier verkrijgbaar. Daarover later meer. Meer info over de Proloog: https://deproloog.cc/. Na een lekker colaatje en een tosti gaan we weer verder. We zijn namelijk nog niet op de helft. In Elst klimmen we weer wat omhoog voordat we rechts afslaan richting Rhenen. We fietsen over de Defensieweg naar Rhenen. Waarom? Daar zitten een paar leuke steile korte klimmetjes tussen en wat afdaling. Heerlijk op en neer wat hoogtemeters pakken om vervolgens de “Vier van Rhenen” te klimmen.

Die term heb ik zelf bedacht hoor. Maar eenmaal boven in de Autoweg dalen we helemaal af naar Achterberg. Vanaf daar klimmen we de Levendaalseweg op. Een heerlijke klim Rhenen in dwars door het bos over een verhard fietspad. Lekker rustig maar toch een lekker klimmetje. Daarna dalen we af en is onze eerste extra toevoeging van onze rit. We dalen de Grebbeberg af om deze vervolgens weer te beklimmen. Lekker steil op sommige plekken maar hij is kort, dus kunnen we hem vol gas gaan! Eenmaal boven wacht ons een lekkere afdaling dwars door Rhenen. Om vervolgens onze laatste klim van de dag te doen. Tenminste…. Dat zou de Koersheuvel moeten zijn. Met een aantal honderd meter 8% gemiddeld is hij wel pittig maar gelukkig ben je vrij snel alweer boven. Om vervolgens af te dalen en richting onze auto in Maarsbergen te fietsen. Maar hé wie hebben we daar? De Amerongse berg. Het is nog niet zo laat, dus laten we toch maar naar boven fietsen hè? En dan ook maar recht naar beneden en via de rotonde weer terug zodat we hem van beide kanten gedaan hebben? Lekker hoor, en uiteindelijk komen we op ruim 82 kilometer uit! Nu hebben we wel een heerlijk Kwaremont biertje verdiend!

Het heerlijke biertje van Kwaremont
Er is natuurlijk niets lekkerder dan een biertje drinken na zo’n tocht. Een echt wielerbiertje is natuurlijk de “Kwaremont”. Waar de naam van afstamt moge duidelijk zijn. De Oude Kwaremont is een heuvel in het gelijknamige dorp en geliefd door Wielerliefhebbers. Het is een heerlijk blond biertje met een alcoholpercentage van 6,6 procent. Deze wordt overigens als stijgingspercentage op de fles weergegeven. Grappig he? Op het oorspronkelijke etiket stond overigens de kerk van Kwaremont, nu alleen het logo. Het is het bier van de kopmannen en kopvrouwen. Een beloning na elke rit of klim. Door de hoge gisting en een heldere mooie kleur is het een heerlijk blond biertje met een zachte volle smaak. Licht bitter. Koop nu jouw Kwaremont in een cadeaupakket met glazen. Ook een alcoholvrije versie is verkrijgbaar. Meer informatie: https://www.kwaremont.be/nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *