Opvallende sokken van Nederlandse bodem: FLINCK

Flink is natuurlijk het Nederlandse woord voor sterk van karakter. Met een flinke passie voor sport heeft FLINCK sokken ontwikkeld voor sporters, dus ook voor ons racefietsers. Plak een “C” voor de K in Flink en je hebt de achternaam van de beroemde Nederlandse schilder Govert Flinck. Het sportsokkenmerk FLINCK staat dan ook voor de ideale mix tussen sport en creativiteit.

De sokken zijn allemaal uniek. Zelfs als je een model twee keer bestelt dan is er de kans dat de paren niet exact hetzelfde zijn. Dit komt doordat ieder paar met de hand wordt bedrukt in de Nederlandse werkplaats van het merk. Ieder ontwerp heeft zijn klasse en is stijlvol. Het is dan ook lastig om op de website een keuze te maken. Ze zijn allemaal zo leuk en anders dan wat je gewend bent.

Beide paren

Voor mannen en vrouwen zijn er verschillende stijlen te koop. Natuurlijk zijn sommigen modellen ook unisex, dus voor mannen en voor vrouwen. De sokken zijn los te koop vanaf €13,99 maar komen ook gebundeld zoals de 4-pack “Double Dips”. Eén model in vier verschillende kleuren. Mooi! Na wat wikken en wegen, want de sokken zijn allemaal mooi, kies ik voor de Irezumi en de Pain Cave. Allereerst de Irezumi. Deze is erg mooi geïnspireerd op de gelijknamige traditionele Japanse tatoeëer-stijl. Irezumi is een pijnlijk en lang proces maar het eindresultaat is het waard. De Irezumi staat onder vrijwel elk fietstenue.

Als jij vier uur aan het zwoegen bent op de fiets bedenk dan eens dat iemand jouw sokken met de hand heeft gemaakt! Kun jij het logo vinden in de sok? De basis van de sok is Zwart maar hij zit bomvol verschillend gekleurde kunstwerken! Alle sokken hebben overigens bij de hiel en de tenen een versterkt gedeelte zitten en ter hoogte van de enkel het geborduurde FLINCK-logo.

De Pain Cave wil ik ook even beschrijven. Lastig, want er staat heel veel op! Allereerst een doodskop en bloedvlekken, en het woord ‘Pain’. De sok zit nog voller met kunst dan de Irezumi! Deze sok heeft een witte basis. En de naam Pain Cave zegt natuurlijk al genoeg. Deze sokken zijn voor de echte die hards, die keihard doorknallen en over het pijnpunt heen gaan.

Beide modellen zitten erg fijn. Het zijn half-hoge sokken met een strakke fitting. Je kunt kiezen uit vier maten. De sokken zijn overigens niet alleen voor racefietsers geschikt, maar ook voor bijvoorbeeld hardlopen, crossfit en fitness. Je krijgt er geen zweetvoeten in. Zelfs na een rit van 100 kilometer geen zere voeten en zeker geen natte zweetvoeten. Ik was de sokken met de hand omdat ik er zuinig op ben, maar in principe kun je ze ook op 40 graden wassen met de wasmachine. Doe ze dan niet in de droger maar hang ze lekker buiten! Kortom, een uniek product in Nederland met leuke design sokken: koop snel je eigen paar FLINCK sokken op https://flincksupply.com/ en volg het merk op hun Instagram account @flinckofficial

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *