Crankalicious: Maak jouw fiets schoon als een pro

Mijn racefiets is toch mijn pareltje. En dat geld natuurlijk niet alleen voor mij. Als je een racefiets hebt, en er ook nog eens regelmatig mee op pad bent, herken je dit vast. Je wilt de fiets dan natuurlijk ook goed onderhouden en er netjes schoon mee rond fietsen. Crankalicious heeft daar een pakket voor samengesteld. Zij maken schoonmaak accessoires om jouw racefiets in topconditie te houden.  Via de website bestel je eenvoudig een pakket die het beste bij je past. Ik kies een Road Kit die boordevol producten zit om jouw fiets allereerst schoon te maken van vuil en vervolgens te onderhouden en weer beschermen voor je volgende ritten. Er is niet een standaard tijd of aantal kilometers wanneer je hem schoon maakt, maar ik doe het eens in de twee weken. Hoeveel kilometer dat is? Ongeveer 400. Ieder zijn eigen manier natuurlijk!

Het Road Kit Pakket
Het pakket bestaat uit de belangrijkste onderdelen van Crankalicious die de enthousiaste racefietser nodig heeft. Het pakket is speciaal samengesteld om een volledig schone, verbeterde en natuurlijk bescherming voor jouw racefiets te hebben. Heb jij Merino base layers of shirts van bijvoorbeeld TORM, dat is handig! Die kun je dan namelijk wassen met de “Aqua Merino”. Maar we gaan natuurlijk eerst beginnen met de racefiets. Er zit een sponsje bij waarmee je de ketting vuilvrij kunt maken. We doen wat “Chain Cleaner” op de spons en draaien 30 keer rond. De ketting is nu vrij van vuil. Daarna natuurlijk wat vet aanbrengen en de ketting ziet er uit als nieuw. Daarna maak ik het frame schoon. Allereerst met de grote fles wasmiddel die is bijgevoegd. Later met de Frame Polish zorg ik ervoor dat hij glimt als nooit te voren en bovendien beschermd is. Er zitten ook verschillende doeken bij.

Links voor en Rechts na het schoonmaken van de ketting

Een blinkende fiets, dat wilt toch iedereen?
Die doeken hebben verschillende doelen. Zo is er een doek aanwezig waar je het vuil mee verwijderd. Ook zit er een handschoen bij zodat je bij de wat minder toegankelijke plekken kunt. Heel fijn om tussen de derailleur en het frame te poetsen bijvoorbeeld. Daarna zit er ook een doek bij waarmee je kunt polijsten. Handig om deze doek natuurlijk schoon te houden. En zoals eerder gezegd zit er een sponsje bij waarmee je de ketting eenvoudig schoon maakt. Maar ook de cassette kun je hiermee vuilvrij maken. Met de Tyrecleaner maak ik de banden netjes schoon. Door dit tevens eens in de 400 kilometer te doen zorg je dat de banden langer meegaan. En natuurlijk in perfecte shape blijven. En dat is wat je ook wel wilt natuurlijk. Ik heb ook nog een extra flesje besteld waarmee je schijfremmen kunt schoonmaken. Maak ze wel goed droog met de “polijstdoek”. Dan blijft jouw rem nog langer goed! Het leuke aan alle schoonmaakmiddelen is dat ze een leuk kleurtje hebben en bovendien lekker ruiken. Zo ziet je fiets er niet alleen brandschoon uit, hij ruikt ook nog eens lekker. En de schuur ook! Je krijgt er trouwens ook nog een mooie sticker en een emmer bij. Zo kun je alles gemakkelijk bewaren.

Ook producten bestellen van Crankalicious? Ga naar: https://www.crankalicious.com/.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *