Fietsen op Mallorca bij Hotel THB El Cid

We vliegen naar Palma de Mallorca. Bekend terrein, ik kom er al jaren. Ik heb er zelfs een half jaartje gewoond. Met de taxi ben ik binnen tien minuten in het THB El Cid hotel om in te checken. Vervolgens huur ik een fiets bij Clips Mallorca Cycling en ga ik een prachtige tocht maken door de prachtige natuur van Zuid-West Mallorca. Even lekker klimmen, genieten van de omgeving en bovendien een paar PR’s halen op de heuvels die ik al eens gedaan heb. Hoppa, het zonnetje in en gaan met die Eddy Merckx van Clips Mallorca Cycling.

Clips Mallorca Cycling
Met een vestiging in THB El Cid is het erg gemakkelijk een fiets huren. Je haalt hem namelijk gewoon op onder het hotel en fiets zo weg. Zij kunnen zelfs de hele fietsvakantie voor je regelen. Met veel ervaring in het vak mag Clips Mallorca Cycling zichzelf terecht expert noemen voor fietsverhuur op het eiland. Bovendien kennen ze het eiland natuurlijk erg goed. Alle geheime plekjes of bijzondere fietsroutes kent men als geen ander. Via de website kun je gemakkelijk een fiets reserveren. Naast racefiets van het bekende merk Eddy Merckx (Ik fiets mijn tocht op een Eddy Merckx Lavaredo in full carbon en afgemonteerd met Shimano Ultega), verhuren ze ook toerfietsen, e-bikes en Mountainbikes. Met het bergverzet van mijn Eddy Merckx Lavaredo kom je eigenlijk overal boven. Je kunt het beste je eigen pedalen en helm meenemen, maar indien nodig kan Clips Mallorca Cycling dit ook voor je regelen. In de shop kun je ook bidons aanschaffen. Bovendien hangt er een grote kaart van het eiland met alle fietsroutes middenin de shop. Zo kun je nog even kijken waar je naartoe gaat. Afijn, na wat informatie en een duidelijke uitleg ga ik op pad op het voor mij bekende Mallorca. Een prachtige route staat op het programma! Voor meer informatie ga je naar https://www.mallorcacycling.nl/nl/. Alle informatie in het Nederlands!

Een fietstocht door de prachtige natuur
Op het warme eiland vertrek ik van Can Pastilla richting Palma de Mallorca. Dat doe ik langs het fijne fietspad wat er is aangelegd langs de Middelandse zee. Liefst tien kilometer fiets ik langs de “verkoelende” zee. Ik zie vooral mensen lekker op het strand liggen. Nu kan ik nog lekker doorfietsen. Wel heb ik de wind schuin tegen, maar omdat ik pas net begin heb ik daar eigenlijk geen last van. Later op die dag zou de wind draaien. Afijn, eenmaal de prachtige Kathedraal van Palma de Mallorca voorbij gaat het gebeuren. Ik ga de binnenlanden van Mallorca in. Als eerste begin ik met de Col de Sa Creu. Een klim van bijna zes kilometer met een gemiddelde van 5,3%. Ik heb hem al eerder gedaan en mijn PR staat op 30:47. Ik ben erg gemotiveerd om dit te verbreken en dus ga ik enthousiast van start. Iets te, zo blijkt later. Deze klim is overigens prachtig en erg rustig. Bijna geen verkeer, enkele prachtige haarspeldbochten en een militair terrein waar je langs fietst. Het is genieten, maar tegelijkertijd afzien. Zeker als je net iets te hard met warme temperaturen de berg op fietst.

Een langzame en geleidelijke afdaling via Calvià naar Es Capdellà. Onderweg kom ik weer prachtige haarspeldbochten tegen. Maar niet alleen dat. Een oase van rust. Tot Calvi`s kom ik geen dorpjes tegen. Bijna geen auto’s en hier en daar een verdwaalde fietser, zoals ik. De natuur is prachtig. Soms zie ik een boerderij met olijfplangates. Aangekomen in Es Capdellà sla ik rechtsaf richting Galilea. Dat is een fijne klim van bijna zeven kilometer met 4,1 procent gemiddeld. Echter is het begin redelijk vlak waardoor het op de meeste stukken natuurlijk veel steiler is. De klim is ook weer prachtig. Maar omdat ik iets te hard van start ben gegaan op de Col de sa Creu heb ik het nu behoorlijk zwaar. Zo zwaar dat ik ver bij mijn PR vandaan blijf. Maar goed, wel een tweede tijd en anderhalve minuut langzamer. Ik eindig op 33:30. De klim zelf start in het bos. Met enkele mooie haarspeldbochten kom je uiteindelijk in Galilea aan op de top. Snel afdalen naar Puigpunyent. Daar wacht een heerlijk bakje koffie en een colaatje op me. Of twee. Even bijkomen, want er gaat nog heel wat komen. Ik heb pas 42 kilometer gefietst. Dat is nog niet eens de helft.

Na een paar colaatjes ga ik weer de weg op. Er wacht direct weer een klim die ook al een aantal keer gedaan heb. De klim heet Es Grau en is drie kilometer lang en 6,3 procent gemiddeld. Maar hij is wel prachtig. Alleen maar haarspeldbochten langs boerderijtjes, afgelegen woonhuizen om vervolgens in het bos naar de top te haarspelden. Prachtig maar zwaar. Ik heb het nog zwaarder dan de vorige klim. Zou het komen door de korte pauze? Ik ben blij dat ik boven ben. Ik haal de derde tijd, van de vijf keer dat ik deze klim heb gedaan. De afdaling is heerlijk. Een kilometer of zes genieten van hoge snelheden, prachtige uitzichten tussen de bergen van de Serra de Tramuntana. Het is echt even genieten voordat de volgende klim op het programma staat. Dit is een van mijn favorieten op het eiland. Het is een geleidelijke klim, de Coll den Claret. Bijna vier kilometer klimmen met 4,2 procent gemiddeld. Ik rijd hem weer rustig omhoog. Ik heb het namelijk nog steeds zwaar. Dat zal niet meer over gaan ben ik bang, maar genieten van de omgeving doe ik nog steeds.

Eenmaal boven dan gaan we richting Valldemossa. En dat is afdalen geblazen. Wederom door de prachtige Serra de Tramuntana met rotspartijen en uitzicht op de Middellandse Zee vanuit verschillende bochten. Deze omgeving is echt prachtig en wat een plek om te trainen of gewoon lekker op eigen tempo rond te fietsen. En eenmaal in Valldemossa ga ik even lekker genieten van mijn welverdiende lunch. Op een terrasje geniet ik van een heerlijke Bocadillo con Queso y Tomates. Een baguette met heerlijke Spaanse kaas en tomaten. Het is nodig, want ik heb nog zeker 35 kilometer te gaan. Gelukkig het grootste deel in een afdaling. Het komende stuk van bijna tien kilometer ga ik vol gas naar beneden. Ineens is het nog maar 25 kilometer. Opnieuw tussen weilanden door over het platte land van Mallorca. Op een gegeven moment zie ik de vliegtuigen al over vliegen. Ik nader het einde van deze prachtige tocht. Langs de landingsbaan fiets ik weer naar het hotel. Na een prachtige tocht lever ik mijn fiets in. Er is eventueel een plek beschikbaar om de fiets op te bergen, schoon te maken en na te kijken.

Verblijf in Hotel THB El Cid
Het Adults Only viersterren hotel THB El Cid is gelegen aan het prachtige zandstrand van Playa de Palma. Een prachtige verschijning direct aan het strand. Het hotel bevind zich slechts vijf kilometer van de luchthaven en ook de stad Palma is snel en gemakkelijk te bereiken. En toch zit je heerlijk aan zee. Vanaf het merendeel van de kamers heb je uitzicht op zee. Alle kamers zijn recentelijk gerenoveerd en zien er fantastisch uit. Je kunt 24 uur per dag terecht bij de vriendelijke receptie en in het gehele hotel mag je gebruik maken van gratis draadloos internet. Het hotel heeft twee zwembaden. Geen groot zwembad naast de strandpromenade met uitzicht op zee. In een meer gereserveerd gebied aan de achterkant van het hotel is nog een zwembad met Balinese bedden. In het buffetrestaurant kun je genieten van heerlijk ontbijt, lunch en diner. In de poolbar kun je overdag á la carte lunch bestellen en de lekkerste cocktails verkrijgen. Je kunt namelijk kiezen om te verblijven op behoud van Logies met Ontbijt en halfpension. Met avondeten erbij. Wel zo makkelijk, die keuze.

Ook binnen heeft het Hotel THB El Cid een gratis Wellness zone. Een heerlijk verwarmd binnenzwembad, een Turks bad en een Sauna. Je kunt er ook massages en behandelingen boeken. Wanneer je boekt via de website krijg je een gratis privéparkeerplaats. Voor de rest van de gasten kost dit 15 euro per dag. Voor mindervaliden heeft het hotel ook voorzieningen zodat zij ook kunnen genieten van het prachtige hotel. Het hotel heeft enkele mooie suites. Deze hebben iets extra’s ten opzichte van de standaard ook al luxe tweepersoonskamers. Ik slaap in een prachtige tweepersoons superior met zeezicht. De luxe bedden slapen heerlijk zodat ik weer uitgerust aan mijn volgende fietstocht kan beginnen. De badkamer is luxe ingericht met een inloopdouche, wastafel en toilet. Er is een flatscreen televisie en een bureau. Je kunt een kop koffie of thee zetten en in de koelkast bewaar je natuurlijk flessen water. Het uitzicht is fenomenaal over de Middellandse Zee. Voor meer informatie over het hotel of het boeken van je verblijf ga je naar: https://www.thbhotels.com/nl/hotel-el-cid-playa-palma.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *