Op training in de winter in de VAE met Yas Mena Cycles

Ik was van de winter op vakantie in de Emiraten en vond het toch wel noodzakelijk om hier eens te gaan fietsen. Ik moet natuurlijk wel een beetje in vorm blijven. Met Etihad Airways vliegen we naar Abu Dhabi. Ik slaap in RIU Dubai en ga het land per fiets ook ontdekken. Een fietstocht in Abu Dhabi over het Yas Marina Circuit en een fietstocht door de woestijn. Dat allemaal op de kwalitatief sterke en goed onderhouden fietsen van Yas Mena Cycles.

Unieke fietstocht over het Yas Marina Circuit
Na wat onderzoek kom ik precies in aanmerking om te fietsen tijdens mijn verblijf in Abu Dhabi. En wel op het Yas Marina Circuit. Het wereldberoemde circuit waar Max Verstappen zijn eerste wereldtitel in de wacht sleepte. Op zoek naar een goede fiets voor een paar uur kwam ik snel uit bij Yas Mena Cycles. Met een shop bij het circuit is dit de ideale plek. Ik haal de prachtige nieuwe fiets van het Italiaanse merk Willier met schijfremmen. Bij de shop word ik vriendelijk geholpen en worden de fiets en ik opgemeten zodat we met elkaar op pad kunnen. Je kunt eventueel ook een helm huren. Ik heb SPD-SL pedalen erbij dus kan gewoon met mijn eigen schoenen de fiets op. Zo voelt het toch vertrouwd. En na de fijne fitting van de kundige medewerkers van Yas Mena Cycles kan ik snel op pad.

Het circuit is iets minder dan 5,5 kilometer lang. Ik had me voorgenomen om een uurtje te gaan. Wellicht zou het nog gaan regenen en ik was natuurlijk gewoon op vakantie. Maar ik had het nog veel langer vol kunnen houden hoor. Wat een ervaring. Op de plek waar Max Verstappen voor het eerst wereldkampioen werd fiets ik gewoon een paar rondjes. Ik ben overigens niet de enige maar het is niet druk. Je kunt ook hardlopen. Het voordeel is dat je lekker door kunt fietsen. Geen stoplichten en nergens voor remmen. Wel uitkijken voor de andere fietsers natuurlijk. Ik merk dat de rondjes steeds sneller gaan. Op enkele stukken staat er een forse wind. Maar het snelste rondje reed ik met liefst 33,8 km/h gemiddeld. Dat is voor mijn doen aardig hard. Later stop ik ook nog even hier en daar voor foto’s natuurlijk. Ik heb zelfs een segment van 2 rondjes boven de 34 gemiddeld gereden. Genieten en ook nog hard rijden. Wat wil je nog meer. In de zomer en winter zijn er andere tijden waarop je de baan op kunt. Kijk altijd op de website voor de laatste tijden.

Let erop dat je van tevoren inschrijft. Dit is verplicht en met de QR-code kun je het circuit op. Inschrijven is gratis en kan via: https://www.yasmarinacircuit.com/en/healthandfitness/registration.

Wil jij ook zo’n goede fiets op het circuit? Boek deze dan op tijd via https://yascycles.com/pages/bike-rentals.

Toffe tocht door de woestijn
De fiets van Yas Mena Cycles kun je ook voor langere tijd huren. Voor een tripje naar een unieke plek bijvoorbeeld. Wat dacht je van een afgesloten fietstrack middenin de woestijn waar je kilometers langs zandduinen rijdt? Dat kan bij de Al Qudra Cycling track. Er zijn enkele parkeerplekken zodat je de fiets met de auto mee kunt nemen. Het is best afgelegen maar als je er eenmaal bent is het zeker de moeite waard. En met maar liefst 86 kilometer aan aaneengesloten fietspaden heb je uren fietsplezier. Wellicht denk je dat het saai wordt maar dat is zeker niet zo. De ene keer heb je lekker wind mee maar de andere keer fors tegen. Bovendien is het soms zandhappen bij harde wind. Je komt onderweg leuke bezienswaardigheden tegen en wellicht kom je ook wildlife tegen! De Arabische Oryx en valken zijn graag geziene gasten. De track is overigens niet verlicht. Maar wel heerlijk asfalt en geen stoplichten. Ideaal. Ook zitten er nog wat hoogtemeters in de track. Die zitten wellicht wat verder weg. Ik deed ongeveer vijftig kilometer over 200 hoogtemeters.

Met de fietsen van Yas Mena Cycles kun je de track gemakkelijk, veilig en op je gemak verkennen. Boek hier: https://yascycles.com/pages/bike-rentals.

Overnachten in Dubai: Hotel RIU Dubai
Een hotel zoeken in Dubai is een hele klus. Er is zo veel keuze en er zijn er zoveel. Wij verbleven in het luxe en prachtige Hotel RIU Dubai. Gelegen op een eiland nabij Deira, de oude stad van Dubai, op een opgespoten eiland aan zee. Met het luxe All Inclusive concept geniet je eigenlijk van alles op deze prachtige plek. Naast een fijn luxe buffetrestaurant, Al Andalus, zijn er ook drie themarestaurants. Het Lebanees restaurant “The Moon” is een buffet van Arabische specialiteiten. Hier proef je de echte Arabische hoogstandjes zoals Falafel en de heerlijke zoete toetjes. Liever Aziatisch? Dan ga je naar Spices! Hoogtepunten zijn de heerlijke Aziatische gerechten. Het restaurant The Palm, met uitzicht op zee, is een fantastisch Italiaans en Internationaal restaurant. Heerlijke pasta’s, Carpaccio en bijvoorbeeld Pizza’s. In alle restaurants is een Buffet en word je bedient met drankjes. Welke drankjes zijn inbegrepen? Eigenlijk alles! Zoals je van RIU gewend bent: Allemaal A-merken! Door het hele hotel zijn zes bars, waaronder ook bij het zwembad. Bij een van deze zwembadbars is ’s avonds soms livemuziek. En je loopt vanaf het terras zo het strand op.

Je kunt kiezen uit verschillende kamertypen. Wij hadden een luxe Junior Suite met groot balkon en uitzicht op de zee. De kamer is enorm. Het heeft een heerlijk tweepersoonsbed en een luxe badkamer met apart bad en een inloopdouche. Ook het toilet is een aparte ruimte. In de badkamer is bovendien genoeg ruimte om bijvoorbeeld een baby bed in te schuiven. Bovendien is er een apart zitgedeelte. Echt, ruimte zat! Het animatieteam verzorgt de hele dag door activiteiten rondom het zwembad. In de avond is er een minidisco en geniet je van een show. Deze verschilt dagelijks. De zwembaden, liefst drie stuks, zijn een heerlijke verkoeling. Er zijn genoeg ligbedjes waar je niet voor hoeft te vechten. Het waterpark is heerlijk voor de kinderen. Een splashpark en glijbanen maken het verblijf compleet. Bij de kidsclub kunnen kinderen gebruik maken van een klein speeltuintje en is een minibadje. Het vriendelijke personeel door het hele hotel maken het tot een fantastische beleving. En wil je een heerlijke massage? Boek dan bij de Spa. Kijk voor meer informatie of boekingen op: https://www.riu.com/en/hotel/united-arab-emirates/dubai/hotel-riu-dubai/. Je kunt ook een pakketreis boeken, bijvoorbeeld bij TUI.

Vlieg met Etihad Airways snel naar Abu Dhabi
Zoals eerder gemeld vliegen we met de nationale maatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten: Etihad Airways. De luchtvaarmaatschappij is in 2003 opgericht en vliegt inmiddels dagelijks van ons vertrouwde Schiphol naar Abu Dhabi. Etihad Airways vliegt ook vanaf Düsseldorf en Brussel. Vanaf Abu Dhabi is het slechts een kleine anderhalf uur rijden naar Dubai. En vanaf Abu Dhabi heb je zelfs de keuze naar tal van andere bestemmingen in bijvoorbeeld Azië, Afrika of zelfs Australië. We vliegen met de luxe Boeing 787 Dreamliner en op de heenweg hebben we fijne stoelen in de Economy Class. De stoelen zijn hier fijn en er is genoeg beenruimte voor deze lange vluchten. Bovendien kun je gebruik maken van het entertainmentscherm. Een ruime keuze aan films en series, spelletjes of muziek. Ook kun je in de gaten houden waar je precies bent. Wij vliegen in de nacht heen dus we kunnen prima slapen. Na vertrek krijgen we een goede maaltijd voorgeschoteld en tijdens de vlucht wordt eventueel nog drinken uitgedeeld. Een prima service in de luxe die je van tevoren verwacht. Het boeken via de website is eenvoudig. De gebruiksvriendelijke Nederlandse website maakt dat nog makkelijker. Kijk voor de winter- en zomerschema’s op de website. Je kunt daar ook kiezen uit de verschillende klassen. Stoelen reserveer je eenvoudig, bagage is al vanaf 23kg inbegrepen. Een fijne luchtvaarmaatschappij met een uitmuntende service, moderne vloot en bovendien fijne vliegtijden. Etihad Airways – Reis met een gerust hart als u vliegt! Boek snel bij Etihad Airways jouw avontuur naar de Verenigde Arabische Emiraten: https://www.etihad.com/nl-nl/.

Etihad Airways Boeing 787-9 Dreamliner

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *