Ontdek Vancouver Island per racefiets met North48

Zoals we altijd doen op een reis huren we een racefiets. Na een lang onderzoek van verhuurbedrijven kwamen we eigenlijk vrij snel uit bij North48 Bicycles Victoria. Niet alleen vanwege de zeer goede recensies, maar ook zagen we een moderne vloot aan fietsen en een vriendelijke David. Bij aankomst in de shop op het moderne “Market Square” krijgen we duidelijke uitleg over de fietsen en kunnen we vertrekken! Naast het verhuren van goede modellen racefietsen verhuurt David ook gewoon stadsfietsen en Hybride fietsen.  Het aanbod aan fietstochten is prachtig. Wij kregen de routes maar het is natuurlijk leuk als een local als David je meeneemt langs de mooiste plekken rondom Victoria. Hij kan je veel vertellen over de omgeving, kent verborgen fietspaden en is bovendien erg vriendelijk en toegankelijk. Prijzen zijn erg gunstig met de huidige wisselkoers meegenomen. Hoe langer je de fiets huurt hoe goedkoper de dagprijs wordt.

Klimmen naar een uitzichtpunt
Het was nog prettig mooi weer tijdens ons bezoek in september. Dat zorgt er onder andere voor dat we twee prachtige tochten op de planning hebben. De eerste rit is richting het Noorden vanuit Victoria. Wat opvalt is dat het eerste gedeelte, wat nog door de stad gaat, over een schitterend geprepareerd fietspad gaat. Heerlijk en we hoeven niet steeds te wachten op de stoplichten. We fietsen wat vlakke stukken afgewisseld met een wat vals plat stukje richting een eerste klim. Dat is Observatory Hill, waar boven een groot observatieplatform is voor sterrenkijkers. We komen onderweg nog een hertje tegen. Je hebt er een prachtig uitzicht op de uitgestrekte omgeving waaronder Elk en Prospect Lake. Vlak voor de Butchart Gardens slaan we linksaf en rijden we over een smalle weg door het boos en gaat het vooral op en neer. Een prachtig stukje natuur met mooie uitzichten langs meren, afgelegen huizen en hopen we een beer tegen te komen. Helaas. We rijden terug naar Victoria en sluiten de 53 kilometer fietstocht op de racefiets af met liefst 800 hoogtemeters. Een leuk begin!

Langs de oceaan
De volgende ochtend is het al vroeg tegen de 20 graden en dus gaan we in korte broek op pad. Vandaag een retourtje Sooke. Het eerste gedeelte brengt ons weer door Victoria. Weer over een prachtig fietspad waardoor we weinig tot geen last hebben van verkeer. Er staan weinig lange klimmen op het programma maar wel een paar korte en pittig steile. Allereerst Fort Rod hill waarna een afdaling volgt naar de Esquimalt Lagoon. Deze prachtige lagune staat vol met verschillende vogels en heeft bovendien een prachtig uitzicht over de kustlijn. We rijden aan de ene kant langs de oceaan en aan de andere kant de lagune. Aan het eind van de lagune weer een klim waar we enkele hertjes tegen komen. Vervolgens gaat het lang op en neer voordat we bij een schitterend uitzichtpunt uitkomen. Cheanuh marina ligt net voor het plaatsje Sooke. Eenmaal in Sooke genieten we van de prachtige natuur en gaan we binnendoor het bos in over onverharde paden. Erg mooi. Vooral de uitzichten onderweg zijn adembenemend. Meer informatie over de tochten of verhuur, of voor boekingen kijk op https://north48bikes.com/.

We zijn van alle markten thuis: een stukje onverhard door het bos.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Frans Jansen schreef:

    Ziet er goed uit heren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *