Trainingskamp in de winter naar Benalmádena

In de winter ben je in Nederland toch gauw aangewezen op een paar uurtjes Virtueel fietsen via Zwift. In de zoektocht naar een winterse fietsbestemming kom ik dit keer terecht in het Spaanse Benalmádena. In November gaan we een weekje genieten van de Spaanse zon en huren we een huis bij Pueblo Holidays. Zij verhuren villa’s rondom en nabij Benalmádena Pueblo. Dat is het oude stadje van Benalmádena. Het ligt op een heuvel en kijkt uit over de prachtige Middellandse Zee. Smalle straatjes, leuke boetiekjes en het echte Spaanse gevoel krijg je in dit dorpje voor de kiezen. Via Kamaga Bike Tours & Rentals huur ik een prachtige racefiets van Bianchi. Daarmee ga ik een paar keer op pad om de omgeving te ontdekken. Is dit geschikt voor een trainingskamp in de winter?

Fietsen huren bij Kamaga Bike Tours & Rentals
Tijdens onze week is de temperatuur ideaal. Half november en het is de hele week rond de 20 graden en bovendien volop zon. Dat zijn natuurlijk de ideale omstandigheden voor een fietsvakantie. We huren een fiets bij Kamaga Bike Tours & Rentals. Zij brengen de fiets naar de villa, wel zo handig. Bij Kamaga heb je de keuze uit verschillende racefietsen van het merk Bianchi. Je kunt eventueel pedalen, fietscomputers en zelfs een powermeter bijboeken. Ook voor andere accessoires kun je bij ze terecht. Naast bezorging van fietsen bieden zij ook begeleide tochten aan. Bovendien zie ik op de klim naar de Repitedor een keer Kamaga verschijnen. Ook voor mountainbikes, gewone fietsen of elektrische fietsen kun je bij Kamaga Bike Tours & Rentals terecht. Voor meer informatie en reserveringen kun je de website bezoeken: https://www.rentaroadbikemarbella.com/.

Eerste dag: Fuengirola en Coín
We zitten al op een heuvel. De villa is namelijk op een heuvel van 240 meter met prachtig uitzicht tot aan de zee. Ik kies voor eerst een afdaling naar de kust. Langs de prachtige kust fiets ik eerst over de weg, later over de boulevard helemaal naar Fuengirola. Een heerlijk pad langs de zee. Vervolgens sla ik af en moet ik even goed opletten. Dwars door Fuengirola. Na wat stoplichten en veel verkeer volgt een rustige weg en gaat het klimmen beginnen. De Puerto de los Pescadores is een lange klim met enkele korte afdalingen onderweg. Maar toch met bijna 300 hoogtemeters. Ik heb hem al een keer eerder gedaan dus staat het segment op mijn Wahoo. Het is een lekkere klim met sommige steile stukken afgewisseld met 3 à 4 procent en vervolgens een korte afdaling. Ik haal een ruim PR, met liefst 4 minuten! Vervolgens een heerlijke weg op en neer naar Coín. Een prachtig dorpje waar je een steile afdaling hebt. Pas goed op het verkeer dus. Vanuit Coín weer een prachtige weg naar Alhaurín el Grande. Ook daar gaat het op en neer maar op het eind is het weer klimmen geblazen, zo het dorp in. Vanuit daar begint eigenlijk de klim naar Mijas. Een lekkere klim van een kilometer of 2,5 met bijna zes procent gemiddeld. Natuurlijk is het uitzicht wanneer je boven bent en na een tijdje op en af fietsen over Mijas prachtig. De witte huisjes, in de verte de zee en Fuengirola. Ik zie hier bijna mijn hele route. Na een afdaling van een kilometer of vijf kom ik weer aan bij de villa. Wat een prachtig begin met 60 kilometer en ruim 1100 hoogtemeters.

Tweede dag: Alhaurín el Grande en de la Torre
Vandaag staat een rit langs prachtige korte klimmetjes en door de prachtige natuur van Andalusië te wachten. We beginnen nu niet met een afdaling naar de kust. Ik rijd namelijk meteen richting Mijas. En ook dat is een klim die ik al eens eerder heb gedaan. Ook die staat op de Wahoo. En ook daar haal ik een PR. Van 21 minuten naar 16 minuten. Het is een lekkere klim om mee te starten, ruim 200 hoogtemeters in 3,5 kilometer. Dat is 6,1% gemiddeld. Daarna gaat het heerlijk op en neer voordat we vanuit Mijas nog een kleine klim maken. Na deze klim dalen we rustig af en kom ik weer uiteindelijk in Alhaurín el Grande terecht. Daar gaan we het platteland op en dalen we heel langzaam af in 13 kilometer naar Alhaurín de la Torre. Langs olijfgaarden, weilanden en boerderijen. Het is prachtig om hier doorheen te fietsen en over 13 kilometer gemiddeld richting de 35 kilometer per uur te gaan. Vervolgens ga ik via Torremolinos terug naar de Villa. En dat is geen makkie, want ik eindig met een klim naar Benalmadéna Pueblo. Deze klim is nog ruim 3 kilometer lang en 5% gemiddeld. Een zwaar einde, tijd voor een duik in het zwembad na 62 kilometer en bijna duizend hoogtemeters.

Derde dag: Koninginnenrit
Vandaag staat de Koninginnenrit op het programma. Een rit van 100 kilometer langs prachtige plekken en met een enorme klim in het begin. Want eerst klimmen we weer richting Mijas. En aan het einde van deze klim sla ik rechtsaf. Daar is namelijk een klimmetje wat ik een aantal jaren terug ook heb gedaan. Het is een lange weg naar de top van de Repitedor met prachtig uitzicht over de kust van Benalmádena. Deze Repitedor is een steile klim van 5 kilometer met een gemiddelde van bijna tien procent. Bikkelen dus! Ik reed hem in december 2019 in 48 minuten. En nu? Nu had ik de smaak te pakken. Ik reed hem in 39 minuten. Lekker PR dus weer! Na een uur en tien minuten heb ik slechts elf kilometer gefietst. Tijd om een beetje gas te geven en af te dalen richting Coín. Vlak voor Coín draaien we af op de grote weg en op het eind klimmen we naar het prachtige witte dorpje Monda. Wat is het hier heerlijk rustig. We draaien af naar het dorpje Guaro en vervolgens weer langs vele olijfgaarden en over het platte land. Ik zit weer op dezelfde route als gisteren en dus komt ook die laatste klim weer tevoorschijn. Na bijna honderd kilometer nog even ruim drie kilometer lang 5% gemiddeld omhoog fietsen. En wat denk je? Weer een PR. Ik rijd liefst twee minuten van mijn PR af en kom op een tijd van 13:48. Een mooie afsluiting van een prachtige fietsweek! De statistieken: 100 kilometer met 1881 hoogtemeters.

Verblijven in Villa Edelweiss bij Pueblo Holidays
Tony Wilkinson is de eigenaar van Pueblo Holidays. Hij heet ons van harte welkom wanneer wij aankomen bij Villa Edelweiss, slechts een kwartier rijden van de luchthaven van Málaga. Bovenop een heuvel aan de rand van het gezellige Benalmádena Pueblo staat Villa Edelweiss. Een prachtige villa met een nog mooier uitzicht op de prachtige omgeving en de Middellandse Zee. Villa Edelweiss ligt aan een afgelegen straatje. Inparkeren kan wat lastig zijn de eerste keer, maar dat went vrij snel. Je hebt een privéparkeerplaats waar je twee auto’s kunt parkeren. Je loopt vervolgens de prachtige tuin binnen. Prachtige fruitbomen en eenmaal de trappen af is er een schitterend zwembad. Met ligstoelen en een zitje aan het eind van de tuin waar je kunt genieten van uitzicht op de zee. De tuin is helemaal rondom de villa. Zo is er ook nog een zitje boven. Daar heb je de beschikking over een parasol zodat je op warme dagen in de schaduw kunt genieten. Een prachtige ruime tuin met bovendien schitterende begroeiing. Echt een plek om te genieten van de rust, ruimte en natuurlijk een frisse duik in het zwembad.

Via een trapje naar boven bereik je de ruime serre van de villa. Hier staat een eettafel. De ramen kun je openen zodat het heerlijk verkoelend is. De woonkamer is ruim ingericht met banken, een salontafel en een televisie. Er zijn DVD’s en er is een open haard. Ook in de woonkamer is een airconditioning die in de winter heerlijk verwarmd. In een aparte ruimte is de volledig ingerichte keuken. Met een inductieplaat, oven en vaatwasser heb je alles in huis. De Master bedroom heeft een en-suite badkamer met bad, toilet en een wastafel. Er is genoeg opbergruimte voor jouw spullen. De tweede slaapkamer is ernaast en daar kan eventueel een babybedje in worden geplaatst. Naast deze slaapkamer is een tweede badkamer met een douche en toilet. Aan het einde van de hal is een extra koelkast. Hier is ook de boekenplank en ruimte om eventueel de fiets neer te zetten. Al met al een prachtig huis waar je de bedden opgemaakt treft, het huis prima schoongemaakt en handdoeken en theedoeken genoeg. Ook toiletpapier wordt voor gezorgd.

Pueblo Holidays heeft meerde villa’s Service en persoonloijk ontvangst kenmerken het bedrijf. Tony zorgt ervoor dat je netjes welkom wordt geheten en legt bij aankomst alles uit. Kortom, een perfecte vakantie. En een ideale startpunt voor jouw fietstochten. Voor meer informatie ga je naar: https://www.puebloholidays.com/.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *