Met de racefiets in de Costa del Sol

Als redelijk getrainde (amateur) racefietsers gaan Patrick en ik op zoek naar de mooiste fietsbestemmingen in Europa. Zo nu en dan bezoeken we een gebied waar we een of meerdere fietstochten gaan maken. Natuurlijk ontdekken we de omgeving ook waardoor we een leuk artikel over toeristische hoogtepunten combineren met fantastische tips voor racefietsers. We huren een auto bij Helle Hollis vanaf het vliegveld en rijden naar Benalmádena, waar we in de prachtige Sunset Beach Club verblijven. Vanuit daar huren we weer een racefiets bij Fast Monkey en gaan we de omgeving natuurlijk per racefiets ontdekken. Een flinke klim en tochten door de schitterende natuur staan op het programma. 

Klim naar een prachtig uitzicht
In Benalmádena kun je gemakkelijk een fiets huren bij Fast Monkey Bike Rental. Zij zijn het gehele jaar geopend en bieden goede fietsen. Daarover later meer. Nadat we de fiets op hebbe gehaald beginnen we gelijk aan onze koninginnenrit. Na slechts drie kilometer inrijden beginnen we de klim in de richting van Mijas. Deze klim is lang en gaat een tijdje stijl omhoog richting het hoger gelegen Benalmádena Pueblo. Binnen een kilometer of 3,5 staan we ineens op een hoogte van 260 meter. Maar de klimmen zijn niet mals. Een stuk van 2,5 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 9% en een stuk van 11% gemiddeld over een kilometer. En dan hebben we nog niet eens tien kilometer gefietst! Wat een begin van een prachtige rit. Na een korte daling gaat het daarna gewoon verder met een procent of 6 gemiddeld, waarna we vlak voor Mijas de lastigste maar mooiste klim van de regio maken richting Repitedor. Of Las Antenas zoals ze ook wel genoemd worden. Wat enorm zwaar zeg. Met over 5 kilometer een gemiddeld stijgingspercentage van 10 procent is het doorbijten maar komen we allebei netjes boven, om daar van het prachtige uitzicht over de Costa del Sol en de Middellandse zee te genieten.

Weilanden en rustieke dorpjes
Daarna fietsen we door het gezellige Mijas. Het gaat hier ook weer lekker op en af. Via Coín en Alhaurin el Grande dalen we langzaam af naar Fuengirola waarna we langs de kust terug fietsen naar het hotel. Om daar te genieten van een heerlijke douche en een welverdiend hapje en drankje. Op onze tweede dag staat weer een mooi ritje op de planning. Het eerste gedeelte tot aan Coín en Alhaurin el Grand is in principe hetzelfde. Lekker klimmen dus! Maar vanaf Alhaurin el Grande gaan we binnendoor over het platte land richting Malaga. Onderweg komen we langs weilanden, oude huisjes en boerderijen en door rustieke dorpjes waar het echte Andalusië naar boven komt. Wat vooral erg fijn is dat de wegen erg rustig zijn. Dat is op het laatste stuk wel anders. Dwars door Torremolinos naar het hotel zijn we weer redelijk vermoeid maar voldaan. Twee prachtige fietstochten in een schitterende omgeving! Wat wil je nog meer? En voor de berggeitjes zijn er natuurlijk leuke klimmetjes. Ook voor de niet berggeiten die het wel heel mooi vinden om te klimmen: jullie kunnen je hart ophalen!

Fietsen huren bij Fast Monkey Bike Rental
In het gezellige centrum van Benalmádena kun je gemakkelijk een fiets huren bij Fast Monkey Bike Rental. Het Spaanse merk Orbea is bij de meeste amateur wielrenners natuurlijk ook bekend. En Fast Monkey heeft van deze fietsen. Wat betreft racefietsen kun je kiezen uit twee verschillende modellen. Daarvan een met Ultegra en een met 105 afgemonteerd. Prijzen per dag zijn er al vanaf 29 euro en natuurlijk geld hoe langer je huurt, hoe goedkoper de dagprijs. Je kunt er trouwens ook terecht voor het huren van Mountainbikes, stadsfietsen en E-bikes! De service is met recht uitmuntend te noemen. Nadat mijn spaak was gebroken in een afdaling werd ik opgehaald en werd het voorwiel direct vervangen waardoor ik direct door kon. Natuurlijk krijg je ook een goede duidelijke uitleg, staan er routes op de website of kun je zelfs begeleide tours boeken. Voor meer informatie, de locatie en het huren van de fietsen ga je naar: https://www.fast-monkey.com/.  

Tips voor jouw verblijf
Uiteraard hebben we ook tips voor je verblijf. Zo kun je goedkoop en goed verzekerd een auto huren bij Helle Hollis Rent a Car. Je wordt dan op de luchthaven in Malaga opgewacht. Ze brengen je naar kantoor en je zit zo in de auto. Voor meer informatie ga je naar https://www.hellehollis.com/. Daarnaast kun je goed verblijven in de luxe en ruime appartementen of hotelkamers van Sunset Beach Club. Daar is een goed restaurant waar je kunt genieten van uitgebreid ontbijt en diner. Ontbijt natuurlijk erg handig voordat je gaat fietsen. Er is een groot zwembad waar je heerlijk kunt bijkomen van de lange fietstocht. Voor meer informatie en boekingen ga je naar: https://www.sunsetbeachclub.com/.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *