Fietsvakantie op Lanzarote bij Relaxia Lanzaplaya

Het ideaal gelegen Relaxia Lanzaplaya op slechts enkele minuten van de luchthaven is de perfecte locatie voor jouw winterse fietsvakantie op Lanzarote. Met de All Inclusive formule kom je niks te kort. We huren een fiets bij het nabijgelegen Free Motion Lanzarote en gaan het eiland weer eens over. Met enkele uitdagende en prachtige routes zien we naast de hoogtepunten ook onbekende wegen en fijne restaurantjes op de route. Bovendien hebben wij in de week voor kerst heerlijk weer om lekker in de korte broek op pad te gaan. Wat wil je nog meer?

Huur je fiets bij Free Motion
Middenin Puerto del Carmen heeft het op de Canarische Eilanden bekende Free Motion een kantoor. Vanuit deze plek verhuren zij alle soorten fietsen. Van Mountainbikes tot Gravel Bikes, van trekking bikes tot de meest geavanceerde racefietsen. De kwaliteit van de fietsen is altijd goed. De laatste modellen zijn beschikbaar. De medewerkers zijn vriendelijk en bovendien vol kennis. Ook over het eiland. Zo kun je ook tours boeken bij Free Motion om het eiland met een gids te verkennen. Op de site van Free Motion kun je gemakkelijk een fiets reserveren. Je kunt kiezen uit de verschillende modellen. Bij aankomst worden je gegevens nagekeken en krijg je de fiets ter beschikking. Daarna wordt de fiets perfect ingesteld zodat je direct op pad kunt. Op de site staan ook verschillende tours en tips voor bike stops. Voor reserveringen en al deze informatie ga je naar: https://www.free-motion.com/lanzarote/.

De Free Motion fietsen bij het hotel

Een tochtje naar Playa Blanca
Dat staat voor de eerste dag op het programma. Na aankomst ingecheckt en de fietsen opgehaald bij Free Motion. Na een goede lunch gaan we op pad om het zuiden van het eiland te ontdekken. We fietsen eerst door Puerto del Carmen langs de kust naar Puerto Calero. In het havenstadje gaan we klimmen richting Femes. Eerst op een rustige weg naar Macher, later op de iets drukkere hoofdweg tot aan de rotonde. Net voor die rotonde, naast de plek waar de kameelritten starten, rijd Patrick ineens op zijn velg. Lekke band. Bandje verwisselen en route aanpassen. Anders zijn we nooit voor het donker thuis. Dus nu niet bij de rotonde links naar Femes, maar rechtdoor richting het Nationale Park Timanfaya. In het gezellige dorpje Yaiza slaan we af en lijkt het alsof we ineens op de maan fietsen. Een prachtige omgeving en een heerlijke klim naar de top van de “Montañas de Fuego”. De Vuurbergen. Van daar een prachtig uitzicht over het gehele nationale park. Vanaf daar gaat het een beetje op en neer, met een flink steil maar kort klimmetje tussendoor, naar Tias. Vanaf Tias dalen we snel af in de richting van het hotel. Nog even langs Free Motion om een nieuwe binnenband op te halen. Ook worden de banden nog even gecheckt. Fantastische service! Dag 1: 50 kilometer en 700 hoogtemeters. En een aardig gemiddelde van 24km/h.

De koninginnenrit naar het Noorden
Dat word een beste sessie vandaag. We gaan het gehele noordelijke gedeelte van het eiland verkennen. Het eerste gedeelte van de route is gelijk aan de route van gisteren. Maar bij de rotonde van Uga sla ik vandaag rechtsaf. Patrick doet een rondje eiland van 184 kilometer dus die zie ik vanaf hier niet meer. Het eerste gedeelte is prachtig. Een aardig stukje klimmen door het prachtige wijngebied “La Geria”. Hier maken trotse wijnboeren de heerlijke wijnen die bekend zijn op het eiland. Het is vooral uniek en een prachtig zicht om de druivenplanten in de kuilen te zien groeien. Eenmaal boven gaan we richting San Bartolomé. Het gaat daar een beetje op en neer met af en toe een lekker windje vol tegen. Vanaf San Barotlomé eerst een lange maar degelijke afdaling richting Teguise, voordat we het laatste stuk gaan klimmen. Je fietst langzaam Teguise binnen voordat we een extra stukje gaan klimmen. De eenrichtingsweg naar Castillo Santa Bárbara is een steile klim naar een schitterend uitzicht.

Maar wel een pittige anderhalve kilometer lang met 7,6% gemiddeld. Wat ik al zie, het uitzicht loont, de afdaling minder. Want dit is over hetzelfde weggetje. We slaan rechtsaf om vervolgens een wat langere klim in de richting van Mirador de Haría te gaan doen. Deze klim is van Los Valles naar de Mirador de Haría is ruim acht kilometer lang en tegen de vier procent gemiddeld. Ook hier onderweg een prachtig uitzicht. En eenmaal boven nog beter. Je ziet de haarspeldbochten die we straks gaan afdalen. En deze afdaling is van bijna zeshonderd meter hoogte naar zeeniveau in het dorpje Arrieta. Overigens ook hier weer prachtige vergezichten over de kust en het eiland. Vanaf nu is het nog een klein beetje klimmen richting Tahíche om vervolgens af te dalen naar het dorpje Costa Teguise. Vanaf daar over het prachtige fietspad naar Puerto Del Carmen. Onderweg komen we nog langs de hoofdstad Arrecife met zijn kasteeltje en boulevard langs de zee, maar ook langs de luchthaven. Let er op dat je in Playa Honda een stukje moet lopen voordat je verder kunt. Langs de opstijgende en landende vliegtuigen ben je zo weer in het hotel. Een prachtige rit van 105 kilometer met 1400 hoogtemeters. Gemiddelde vandaag: 23km/h.

Laatste rondje over prachtige wegen
Vandaag staat nog een kort rondje in de vroege ochtend op het programma. We eten snel een boterham zodat we om 7:30 op de fiets kunnen zitten. We ontbijten daarna in het hotel wel! We gaan over de wat onbekendere paden. Vandaag gaat de fietstocht niet richting Puerto Calero maar gaan we direct vanuit Puerto del Carmen omhoog. Langs een rustige weg aan de westkant van Tias komen we vrijwel geen verkeer tegen, op een verdwaalde local na. Dan maken we de klim nog iets langer richting Montaña Blanca. Ook hier is het lekker rustig op de weg, het is natuurlijk nog vroeg, maar komen we al wel wat andere fietsers tegen. Net na het dorpje slaan we rechtsaf. Dit is een prachtig nieuwe geasfalteerde weg door weilanden en langs boerderijen. Aan het eind van die weg slaan we af en dalen we richting Playa Honda langs het bruisende San Bartolomé. Wederom langs het vliegveld komen we na ongeveer anderhalf uur aan bij Free Motion. Onze trip zit er op. Vandaag 500 hoogtemeters in 32 kilometer en met een gemiddelde van 23,5 km/h. We sluiten drie prachtige fietsdagen in de zon af met een ontbijt in het hotel.

Op fietsvakantie naar Relaxia Lanzaplaya
Eerder ontdekten we al Relaxia Lanzasur in het gezellige Playa Blanca. Nu verblijven we in Puerto del Carmen, centraal op het eiland, in Relaxia Lanzaplaya. Het driesterren hotel nabij het strand en het centrum van het dorp. Ik hoef dan ook niet uit te leggen dat dit een perfecte locatie is. Het hotel heeft bovendien fijne appartementen. Ons appartement is ingericht met een aparte slaapkamer aan de achterzijde. Met twee losse bedden en een grote kledingkast is hier de ruimte perfect ingericht. Ook in de ruime woonkamer kun je lekker relaxen. Hier is een fijne bank en een televisie aanwezig. In het keukentje kun je het een en ander klaar maken. Bovendien staat hier een fles water. Op ons grote balkon is een zitje met stoelen en een tafel. We hebben uitzicht over het hotel en op zee. Prachtig! Kamers worden netjes en dagelijks schoongemaakt.

De algemene service in het hotel is goed. Zo krijgen we duidelijke uitleg bij de receptie en worden we fijn ontvangen. Het personeel in de bar en bij de restaurants zijn erg vriendelijk en helpen met alles. In het restaurant word driemaal daags een fijn buffet georganiseerd. In de ochtend staat een rijkelijk ontbijt voor je klaar om de dag goed te beginnen. Een lekker vers eitje met heerlijk vers brood. De lunch en het diner zijn ook fantastisch. Naast een buffet worden er ook heerlijke gerechten voor je klaar gemaakt. Er is tevens een À la Carte restaurant beschikbaar die tweemaal per week geopend is. Deze dien je wel te reserveren. Je kunt bovendien kiezen of je Logies, ontbijt, halfpension of All Inclusive wilt. Voor die laatste kozen wij. Daardoor hebben we ook bij de bar aan het zwembad de mogelijkheid voor een drankje en lekkere snacks. Er zijn twee zwembaden waarvan er eentje is verwarmd voor de kinderen in de wintermaanden. Er zijn parasols en bedjes genoeg. Er is ook nog een Gym en Wifi is beschikbaar in het hele hotel. De receptie is altijd geopend. Beneden is er bovendien nog een Loungebar. Daar kun je af en toe genieten van live muziek en een heerlijk drankje. Een fantastisch hotel dus met een mogelijkheid voor iedereen. Wil je geen All Inclusive dan neem je alleen ontbijt of Half Pension en zoek je de rest lekker zelf uit! Het kan allemaal. Pakketreizen naar het hotel zijn met Sunweb te boeken maar je kunt ook direct bij het hotel reserveren: https://www.relaxia.net/en/hoteles/relaxia-lanzaplaya.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *