Pedaling Innovations Catalyst EVO

Op zoek naar goede pedalen voor jouw mountainbike of gravelfiets? Zoek dan niet verder. Wij hebben een fantastische tip voor je. De Catalyst EVO van Pedaling Innovations is uniek in zijn soort en ideaal voor beide fietsen. Het design van het pedaal is vrij complex en daar heeft Pedaling Innovations erg goed over nagedacht. Allereest is er gekeken hoe de voet en het onderbeen optimaal bewegen. Daarna word dit toegepast op de fiets. Het resultaat is een design dat de natuurlijke beweging van de voeten ondersteunt. Daarnaast zegt Pedaling Innovations dat je meer power, efficiency, stabiliteit en comfort hebt met de Catalyst EVO. Dat gaan we uiteraard even uitproberen! Op onze gravelfietsen monteren we de pedalen. Dit is uiteraard zoals je ieder ander pedaal monteert. Maar schroef wel eerst even de schroefjes in de pedalen voor extra grip.

Hoe werkt dat dan? De pedalen zorgen voor en volledige 128mm lang gebied waar jouw voet op kan. Dit zorgt ervoor dat de body van het pedaal de voorkant van de voet maar ook de achterkant van de voet ondersteund. Hierdoor kun je meer kracht zetten. De ideale situatie is om de voet precies in het midden van het pedaal neer te zetten. Zo kun je het beste kracht zetten en heb je de beste grip. Stabiliteit is natuurlijk belangrijk. Door de voet in het midden te plaatsen heb je de beste stabiliteit en tevens comfort. Door de schroeven op de juiste plaatsen blijf je met elk type schoenen zo goed vast staan dat het bijna een klikpedaal lijkt. Het voelt meer als een klikpedaal waar je gewoon af stapt zonder te klikken. Beetje lastig uit te leggen misschien, maar zo is het duidelijk. Om er voor te zorgen dat de pedalen goed bij jouw fiets passen kun je kiezen uit verschillende kleuren. Zwart, blauw, rood of Zilver. De kwaliteit mag er wezen en de prijs is, in GBP, £ 121,99.

Dat is een goede prijs voor een setje pedalen, en zeker voor pedalen die zo goed werken. Na een lange tocht door de modder in Zuid Limburg ontdek ik dat je helemaal geen klikpedalen nodig hebt voor een Gravel Fiets. Bij ieder bochtje, of zelfs staand op de fiets tijdens een klimmetje, de grip blijft hetzelfde. Ook wat betreft het zetten van kracht levert de Catalyst EVO wat het moet doen. Je kunt gewoon volledig kracht zetten en lekker op snelheid blijven. Mijn voeten zijn geen moment van de pedalen verdwenen. Behalve dan toen ik een stukje moest lopen door de modder. Het gewicht van de pedalen is relatief laag. Omdat ze wat groter zijn lijkt het misschien een zwaar kolos, maar dat is zeker niet het geval. Je levert niks in tegen de goedkopere klassen van klikpedalen. En nog een voordeel, als je een val wilt ontwijken lukt dat prima. Je stapt namelijk zo af! Ben je ook geïnteresseerd? Pedaling Innovations is een Amerikaanse fabrikant van unieke pedalen. Kijk voor meer informatie op: https://pedalinginnovations.com/.  

Je kunt de pedalen gemakkelijk aanschaffen. Deze worden verstuurd binnen de EU door Street Media Distribution. Je kunt ze aanschaffen via deze website: https://bigchaps.com/.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Hollander schreef:

    Ziet er goed uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *