Silvini: Kwalitatieve fietskleding uit Tsjechië

In Nederland is nog geen distributeur die de kleding van Silvini aanbiedt. Maar daar komt waarschijnlijk spoedig verandering in. Wij kregen een flink pakket kleding opgestuurd zodat we de kleding alvast kunnen testen. Uniek, want de Silvini kleding is dus nog niet officieel in Nederland. Je kunt echter wel gewoon bestellen. De kleding komt dan uit het buitenland. Het merk is opgericht in Tsjechië. De bedoeling is om fietskleding te maken met een zeer hoge kwaliteit. Op professioneel niveau zelfs. En dat is iets wat direct opviel toen het pakketje op de deurmat viel. We namen de kleding dan ook direct mee op trip naar Zuid-Limburg om ze direct goed te testen! Naast een bibshort en fietsshirt worden we ook voorzien van sokken en een vestje. Bovendien is er voor de koudere dagen een jersey met lange mouwen.

Fietskleding en meer!
Als je even door de website van Silvini bladert dan zie je gelijk dat er een ruime keuze is aan fietskleding. Want naast kleding voor de fanatieke wielrenners is er ook een groot aanbod aan Mountainbike en skikleding.  Uiteraard testen wij de kleding voor wielrenners. En dan wel de kleding die staat aangemerkt als topklasse. De top lijn bestaat uit kleding van de beste kwaliteit en met zorg gemaakt. En dat blijkt uit meerdere aspecten. We beginnen met de jerseys met de korte mouwen. Normaal heb ik maat L dus nu ook. Het shirtje zit fijn, strak en met de naadloze mouwen lijkt het net alsof je zelfs geen shirt aan hebt. De Stelvio, zo heet het shirt, heeft in de hals de gegevens van deze magische berg staan. Het shirtje is te verkrijgen in het zwart of lichtblauw. Het shirt is scherp geprijsd net onder de 95 euro. Maar dan heb je ook een goed shirt, aero-proof en een heerlijke fitting. Bovendien is het erg luchtig. Fijn voor op hete dagen. Je waait dan lekker door. Je merkt ook niet dat je zweet. Kortom, een goede aanwinst.

Geen pijn aan de edele delen met de Gavia Bibshort
Het bijbehorende broekje is de Gavia. En wat een fijne bibshort zeg. Hij zit als gegoten, niet te strak maar is wel aero. De zeem is van goede kwaliteit en zorg dat je ook tijdens de langere ritten een goed gevoel op de edele delen geeft. Voor de winterse ritten is de Varano zeker een goede optie. Het shirt met lange mouwen zit net als de Stelvio heerlijk strak en is aero. Daarnaast is de stof van dermate goede kwaliteit dat je het eigenlijk altijd aan kunt. Ook bij hele lage temperaturen. Het petje, genaamd de Amaro, is ideaal om jouw zweet af te voeren. En hij is ook nog eens casual. De sokken (Oglio) zijn van fijne stof en zitten fijn. De Sarca handschoenen zijn van dezelfde stof gemaakt en hebben een mooie polsaansluiting en de binnenkant heeft een hele goede grip.

Meer informatie of wil je kleding van Silvini aanschaffen? Momenteel is dit nog niet via een Nederlandse distributeur te verkrijgen. Maar je kunt gewoon online bestellen in de shop: https://www.silvini.eu/.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *