Virtueel de wereld rond met de Kinetic R1

Racefietsen is zo populair dat we tegenwoordig ook gemakkelijk en gericht binnen kunnen trainen. Of dat we zelf met heel slecht weer of vrieskou lekker kunnen trainen. Virtueel racefietsen veroverd de markt en uiteraard gaan we daar in mee. Ik schaf de Kinetic R1 direct drive aan. Dit is een unieke fietstrainer met de laatste foefjes ingebouwd. Direct Drive betekend aansluiten en fietsen. En dat is ook het geval. Wanneer je het pakket thuis bezorgd krijgt (in verband met het gewicht zeker aan te raden) kun je direct aan de slag. Even de cassette er op monteren, op de juiste plek zetten. Je kunt hem perfect neerzetten door de pootjes die je kunt afstellen. Het is een best zwaar apparaat maar dat is ook nodig. Want dankzij het zware vliegwiel kun je hellingen met een stijgingspercentage tot wel 20% nabootsen. Weet je wat ook ideaal en een leuk foefje is? Het systeem beweegt van links naar rechts met de fiets mee waardoor je fietservaring nog realistischer wordt.

Deze innovatieve fietstrainer is bezorgd en ik ga uiteraard meteen aan de slag. Ik heb er ook nog een Kinetic Trainer Mat en een “Turnable Riser Ring” bijbesteld. Het is een zwaar apparaat dus een matje is wel handig. En om het voorwiel stabiel neer te zetten maar toch te kunnen draaien is een draaiende steun erg fijn. Ik haal het achterwiel van mijn fiets en monteer de fiets op de Kinetic R1. Even de app downloaden van Kinetic. Dan kun je het systeem meteen kalibreren. Erg handig. Bij de Kinetic R1 krijg je een half jaar gratis Kinetic Fit premium. Dat is fijn mocht je gewoon goed voor jezelf willen trainen. Ik zet natuurlijk mijn racefiets op de trainer. Maar een Mountainbike of Hybride fiets kan natuurlijk ook gewoon. Dat maakt het tot een veelzijdige en sterke machine. Tijdens het kalibreren merk ik dat de trainer niet veel geluid maakt. Een vooral dat het, nu al, een realistische fietstrainer is. Uiteraard ga ik hem testen op de verschillende apps. En test ik ook de verschillende apps. Maar eerst even een basis regel: zorg altijd voor genoeg drinken en een zweetdoekje. Binnen zweet je sneller en meer. Dus drink je ook meer. En een natte vloer (Of Kinetic Trainer Mat) is natuurlijk ook niet wat je wilt!

Fietsen met Rouvy
Ik gebruik natuurlijk Rouvy om de trainer te leren kennen. Rouvy is een hele fijne en realistische app die je op de laptops of telefoon kunt downloaden. Deze kun je dan bijvoorbeeld streamen op jouw beeldscherm. Er zijn verschillende workouts via de app mogelijk maar wat ik veelal gebruik zijn de routes. Deze routes zijn gemaakt door echte fietsers. Je fietst dan de route en op het beeld zie je de omgeving en lijkt het alsof je de route echt zelf fietst. Daarnaast zie je stijging (en daling) percentages, jouw snelheid en cadans. Je ziet ook op welk gedeelte van de route je bent zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ik neem een voorbeeldje. Een van de mooiste routes is die naar Cap Formentor vanuit Alcudia. En de Kinetic R1 is een perfecte fietstrainer om deze te rijden. De percentages voelen net echt en de klim is net zo lastig als in het echt. En ik kan het weten, want ik heb hem ook in het echt gedaan. Daarnaast is het beeld ook erg fijn. De motor van de Kinetic kan liefst 2000 watt power aan dus je kunt zelfs de Mont Ventoux en de Stelvio beklimmen. Allemaal op jouw eigen tempo op een rustige maar krachtige fietstrainer. En heel realistisch. Want naast de echte beelden op het beeldscherm zorgt de Kinetic R1 ervoor dat je gewoon op die weg aan het racen bent!

Ook de afdalingen zijn net echt. Je gaat natuurlijk een stuk sneller maar je trapt ook hartstikke licht. Er zijn zelfs routes, zoals die van de Mont Ventoux, waar je alleen maar afdaalt. Ideaal als je een zware training hebt gehad en een dag later nog een stukje wilt vlammen! 55 Kilometer afdalen. Heerlijk. Maar je doet het natuurlijk voor de training. Je Rock & Rollt echt met deze trainer. Lekker op conditie blijven en nog realistische fietstochten die je ook nog eens op Strava kunt uploaden. Je gaat van links naar rechts op deze fietstrainer die meebeweegt met jouw ritme. Je kunt achteraf bekijken hoe je gepresteerd hebt. Gemiddelde snelheid, power en natuurlijk cadans wordt allemaal bijgehouden. Zo kun je gericht trainer voor de zomer, het beklimmen van een berg of gewoon genieten van het systeem op een druilerige dag. Je kunt hem overal neerzetten, als je maar stroom hebt!

Fietsen met Zwift
Zwift is natuurlijk het wereldberoemde platform voor virtuele fietsers. En aangezien ik nu ook een virtuele fietser ben ga ik het een maand of 3 uitproberen. Ik heb er nu al 1000 kilometer opzitten met Zwift en kan wel zeggen dat het prima bevalt. Je hebt bijvoorbeeld vlakke stukken maar ook heuvels en bergen. De Alp Du Zwift is een nagemaakte versie van de Alp d’Huez. Je moet echter flink wat kilometers maken om op een hoger level te komen. Hoe hoger de levels hoe meer van de Watopia wereld tevoorschijn komt. Naast Watopia, de zelf gecreëerde wereld, kun je ook fietsen op beroemde circuits zoals Innsbruck, Yorkshire, Richmond, Londen en New York. Er zijn naast Watopia steeds 2 van deze werelden beschikbaar. UCI routes of gewoon korte krachtige rondjes of klimmen. Alles zit er in. En gebruik je het in de zomer niet? Dan stop je gewoon jouw abonnement. Jouw account blijft dan actief zodat je de volgende winter gewoon weer verder kunt gaan! Leuk hè?

Hoogtepunten en informatie over de Kinetic R1 Direct Drive Fietstrainer
Direct drive fietstrainer met uitgebreide SMART functiesVeranderd de weerstand automatisch met de route die je fietstBootst de route en hoogte verschillen zeer realistisch naGekalibreerde weerstand tot 3% nauwkeurigKan hellingen van maximaal 20% simulerenGeeft tot 2000 Watt weerstandWordt geleverd met 6 maanden gratis premium Kinetic fit training appIdeaal voor gebruik met trainingssoftware als Zwift, Rouvy en KinomapKan verbinden via ANT+, ANT+ FE-C en Bluetooth FTMS. Allemaal ingebouwd!Compatible met 130mm en 135mm Quick release naven en 142, en 148mm(boost) steekassenDe poten zijn inklapbaar voor een gemakkelijk op te bergen pakket met handvatDe body is zonder gereedschap te vervangen, zodat je snel van fiets kan wisselenKan via USB aan een PC gekoppeld worden met support software van KineticKinetic zelf biedt levenslange garantie op het frame

Voor meer informatie of het bestellen van de Kinetic R1 Direct Drive ga naar: https://www.kurtkinetic.com/trainers-products/kinetic-r1. Voor alle andere trainers en informatie over Kinetic ga naar: https://www.kurtkinetic.com/.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *