Selle Italia Novus Boost Evo zadel

Het Italiaanse Selle Italia heeft een nieuw zadel op de markt gebracht. Deze matcht met het profiel L3. Je kunt heel gemakkelijk op de website van Selle Italia meten welk zadel het beste geschikt is voor jou. Via de idmatch experience kun jij de maat perfect opmeten en daarna zie je meteen welke zadels van Selle Italia voor jou geschikt zijn. Het is een gemakkelijke manier om precies te zien welk zadel dus gemaakt is voor jouw achterste. Bij mij kwam er L3 uit en daarom ontving ik de nieuwe Novus Boost Evo TI316 Superflow binnen enkele dagen na bestelling. Deze kost €199 en is gemaakt van hoogwaardig materiaal. In de categorie performance scoort het zadel erg hoog bij de racers en endurance rijders onder ons. Voor het toeren is deze wat minder geschikt.

Het zadel weegt slechts 189 gram en is eenvoudig te monteren ter vervanging van bijvoorbeeld een standaard zadel wat bij de racefiets mee kwam. Dankzij de golvende vorm van het zadel heb je een verbeterde stabiliteit op het zadel en een betere ondersteuning van de zitbeenderen dan ooit tevoren. Zelfs als je voor langere perioden in het zadel zit dan heb je hier profijt van. Met de breedte van 145mm heb je maximale comfort en ondersteuning in elke situatie. Door de Superflow centrale uitsparing wordt het perineale gebied uitzonderlijk goed van druk verminderd. Het gevoel van comfort wordt dus nog hoger! Tijd om te kijken hoe dit in de praktijk is!

Na een paar weken gebruik ben ik erg tevreden over het zadel. In het begin was het even wennen en goed kijken welke stand ik het zadel gebruik. Ik had hem gemonteerd zoals mijn oude zadel maar dat was niet ideaal. Hij is nu iets verder naar voren gezet en ik heb een perfect zithouding. Soms tijdens het klimmen had ik wel eens last van het zadel maar dat is na uitvoerig testen veel minder geworden met dit nieuwe zadel. Hij zit fijn en zacht. Bovendien is het zadel ook nog eens een lust voor het oog. Het “curved” zadel is vooral te merken tijdens het tempo fietsen op vlakke stukken. Als je eenmaal aan het zadel gewend bent wil je niks anders meer. Bovendien is de vooraf gemeten pasvorm via de idmatch perfect. Ik heb immers een zeer comfortabel gevoel gekregen tijdens het fietsen. Wil je dit zadel ook aanschaffen? Dat kan hier: https://www.selleitalia.com/en/saddles/novus-boost-evo-ti316-superflow/. Maar meet eerst jouw maat op via de idmatch experience. Selle Italia: een perfect zadel voor iedereen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *