Combineer je vakantie met sporten bij Sands Beach Resort

Het prachtig gelegen Sands Beach Resort is al een vakantiebeleving op zich. Het is een schitterend vakantiecomplex uitermate geschikt voor families met kinderen. Dat komt onder andere door de faciliteiten. Maar ook speciaal voor sporters gezien de faciliteiten voor sporters. OF gewoon voor jong en oud met de gezellige sfeer, luxe uitstraling en een hoog comfort voor een onbezorgde vakantie. Je loopt vanuit het complex direct het strand op. Er is een lagune met privéstrand waar bijvoorbeeld de kinderen heerlijk kunnen spelen. Veel zwembaden, een restaurant met bar en een luxe wellnesscenter. De fijne appartementen zijn in villastijl gebouwd rondom de zwembaden. Zo beleef je echt een vakantiedorp op zich. Door de witte huisjes heb je echt het eilandgevoel van Lanzarote. We huren een fiets van Huerzeler en gaan tevens het prachtige noorden van het eiland ontdekken. Daarbij krijgen we hulp van Sands Beach Resort, want onder leiding van een oud Olympiër in de Triathlon ontdekken we de mooiste (afgelegen) plekjes.

Accommodaties
Je kunt kiezen uit verschillende appartementen. Sommigen met één slaapkamer, anderen met twee. Een plekje aan het strand of bij het zwembad. Ons appartement is er een met één slaapkamer. Met een oppervlakte van liefst 75 vierkante meter is dit een enorm ruim appartement. Het woongedeelte heeft een zitje met een bank, salontafel en een flatscreen televisie op een dressoir. Er is een grote opbergkast waar je een extra bed uit kunt halen. Verder is er een eettafel en de halfopen keuken. In die keuken zit een vaatwasser en goede oven. Lekker luxe! Een kookplaat, ruime Amerikaanse koelkast en genoeg keukenmateriaal maken deze compleet. In de gang is er een dubbele wastafel en nog een grote opbergkast. De badkamer is ruim ingericht met een bad/douche combinatie en toilet. De slaapkamer is tevens ruim met nog een opbergkast en fijne bedden. Het terras is ook perfect. Lekker ruim, plek voor ligbedden en een zitje. Bovendien hebben we tot laat in de middag zon op ons terras. Wat wil je nog meer?

Sport Faciliteiten
Het sportprogramma springt uit het oog. Dit wordt al direct duidelijk bij de receptie, die vol hangt met alle activiteiten. Zo kun je zwemmen in het 25 meter bad Liefst acht banen zorgen ervoor dat je altijd wel een plekje hebt. Je kunt ook onder begeleiding zwemmen en training krijgen. In de fitness kun je gebruik maken van alle apparaten. Ook hier worden bijvoorbeeld lessen georganiseerd. Je kunt ook gebruik maken van de tafeltennis en sportbiljart. Ook mag je gebruik maken van de tennisbaan. En natuurlijk zijn wij geïnteresseerd in het fietsgedeelte. Wat al snel opviel in het hotel is dat ik niet de enige fietser ben. Vele fietsers komen we tegen bij het ontbijt en zien we over het park wandelen met de fietsen in de hand. Er is een fiets waszone in de accommodatie beschikbaar. Daar kun je ook bijvoorbeeld de banden oppompen en de fiets checken. Bovendien is tijdens ons bezoek Xavi beschikbaar voor informatie over fietsroutes en eventuele tours. Hij neemt ons zelfs twee keer mee om unieke plekjes te laten zien. Allemaal onder de service van Sands Beach Resort. Voor de sportliefhebber alles wat je nodig hebt.

Vakantie Faciliteiten
Het wellnesscenter en de spa zijn tegen betaling beschikbaar. Je kunt er massages en schoonheidsbehandelingen boeken. Daarnaast is er een Jacuzzi op het eiland bij de Lagune. Er zijn liefst 7 zoetwaterzwembaden op het resort aanwezig. De buitenzwembaden lopen langzaam af naar het diepe. Er zijn ook vijf kinderzwembaden apart van de anderen. Doordat alle appartementen laagbouw zijn en om de zwembaden zijn heen gebouwd heb je altijd een zwembad in de buurt. En wij hebben het geluk direct aan een kinderzwembad te zitten. Daar wandelen we zo naartoe. Centraal gelegen is een speeltuin met speeltoestellen voor alle leeftijden. Basketballen, een glijbaan en een schommel. Er is een minisupermarkt en souvenirwinkel. Wi-Fi is gratis met één apparaat. Bedlinnen zijn inclusief en worden twee keer per week verschoont. De handdoeken vijf keer per week. De schoonmaak is erg goed geregeld en je kunt er plekken afspreken hoe laat ze komt. Bij alle zwembaden zijn ligbedden en parasols te vinden. Bij de Mai Tai bar en het zwembad zijn deze te huur. Natuurlijk mogen we de Lagune niet vergeten. Het strand is heerlijk zacht en heeft genoeg ligbedden. Je kunt er dus ook voor kiezen een huisje aan het strand te boeken.

Eten & Drinken
Op het moment dat wij er zijn is nog niet alles geopend. Het Restaurante La Hacienda wordt nog gerenoveerd maar is normaal open voor het ontbijtbuffet in de ochtend en diner in buffetvorm in de avond. Er is veel verscheidenheid in het eten en er is voor ieder wat lekkers. Het Mai Tai Pool Bar en Restaurant is geopend voor ons ontbijt van 7:30 tot 10:30. Een goed buffet met verse producten, warm en koud. Gerookte zalm, verse broodjes of een versgebakken omeletje. Je kunt hem vers laten bakken door de kok. De verse sappen maken het compleet. Je kunt er de hele dag à la carte eten en genieten van een drankje. Er is een goede menukaart met verschillende gerechten. Spaans maar ook internationaal. In de avond is er op enkele avonden gezellige muziek en een fijne sfeer.  

Kortom, dit alles maakt het tot een heerlijke plek om jouw vakantie te vieren. Na twee weken hadden wij nog niet genoeg! Voor meer informatie of directe boekingen ga je naar: https://www.sandsbeach.eu/en/.

Het strand, op loopafstand van het resort

Huur je fiets bij Huerzeler
We gaan natuurlijk het prachtige eiland ontdekken per racefiets. In de zoektocht naar een fijne huurfiets komen we uit bij het van oorsprong Zwitserse Huerzeler. Zij bieden naast huurfietsen ook volledig georganiseerde fietstochten aan. Onder leiding van een gids kan je op verschillende dagen tegen een vergoeding een tour maken over het eiland. Via de app kun je precies zien wanneer en hoe laat. Handig die app! Als ik de fiets ga ophalen valt meteen op dat het hele pand vol staat met dezelfde fietsen van Cube. Van Carbon en afgewerkt met Shimano Ultegra en de fijne schijfremmen. Ik krijg een klantenpas mee. Uitleg over de routes en de fiets en gaan! Als er tussentijds wat aan de hand is dan kun je er altijd terecht. De fietsen zijn erg goed onderhouden en worden om de zoveel tijd vervangen. Huerzeler is actief op verschillende plekken. Maar vooral op Mallorca, met liefst 12 stations! Kijk voor meer informatie op: https://www.huerzeler.com/en/.

Een rondje met Xavi
Ik krijg een appje tijdens ons verblijf. Van Xavi. Hij geeft aan dat hij mij namens Sands Beach Resort Lanzarote wil laten zien. Lanzarote met iemand die elke weg kent, dat wil ik natuurlijk graag! Xavi Llobet is een ex-prof triatleet die meedeed aan de Olympische spelen. Daar kan ik natuurlijk wel wat van leren en bovendien leuk om zo iemand te ontmoeten. Hij regelt soms campussen voor en bij Sands Beach Resort. Lekker genieten in het prachtige resort en tegelijkertijd het hele eiland per fiets leren kennen. En dat kan Xavi als de beste. Hij is een semi-local en kent naast alle leuke plekken op het eiland ook de leukste stops. We vertrekken vanuit Sands Beach Resort naar het Noorden om eerst richting Teguise te fietsen. Vlak voor de afslag naar Teguise slaat Xavi ineens af. Een stukje extra klimmen naar El Mojón. Een prachtige verkeersluwe weg naar een afgelegen dorpje. Daarna draaien we terug en gaan we voor een heerlijke koffie in Teguise. Een Leche Leche, moest ik proeven van Xavi. Daarna volgt een fantastische afdaling naar Famara. Uitzicht op de enorme kliffen en de zee. Een spectaculair zicht.

Wanneer we het dorpje Famara passeren gaan we weer een stukje klimmen in de richting van Soo. Daar is de volgende stop. Want als Xavi zegt dat ik daar de verse lokale dadels moet proeven, dan doe je dat uiteraard. We stoppen bij een op het oog simpele supermarkt. Er liggen allemaal enorme dadels en ze zijn enorm lekker. Wil je hier ook een kijkje nemen? Ga dan naar La Tienda de Lourdes. Vervolgens dalen we weer rustig af richting Club La Santa. Daarna begint een prachtige klim. We hebben gelukkig wind mee, maar dat maakt het ook weer ineens erg warm. Eenmaal in Tinajo nemen we weer een afslag die Xavi kent. Een afgelegen weg waar we helemaal geen andere fietsers tegen komen. Na een flinke afdaling komen we aan op zeeniveau in Tenezar. Een prachtige plek met een afgelegen strand. Het lijkt er net alsof we een flinke afdaling hebben gedaan op de maan. Echter gaan we dat stuk ook weer klimmen en dat is in het begin best steil. We klimmen richting Mancha Blancha over afgelegen wegen en het platteland. Hier zie je hoe de locals hun oogst verbouwen. Vervolgens gaan we richting San Bartolomé en weer terug naar Costa Teguise. Een prachtige rit in prachtig weer. En veel wegen ontdekt die ik zelf niet zou uitkiezen. Prachtig! Bijna 100 kilometer en 1300 hoogtemeters.

Een rondje Haría
Even het uiterste noorden van Lanzarote verkennen. Hier is bovendien het hoogste punt van het eiland. Het is dus ook nog eens uitdagend. In het begin is het een rustige klim in de richting van 200 meter. Daarna daal ik heel langzaam af via de Jardin du Cactus naar Arrieta. In het prachtige witte dorpje aan de woeste kust neem ik een Leche Leche voordat ik ga klimmen naar Haría. Het eerste gedeelte, tot aan het dorpje, is tot aan de 300 meter. Daar is het een stukje redelijk vlak en zie je best veel van het dorpje. Het resterende gedeelte van de klim gaat naar de Mirador de Haría. Ik kom daar net boven de zeshonderd meter hoog uit. Het is wel erg pittig, dit gedeelte. Het is best steil, maar wel schitterend. Want na elke haarspeldbocht komt weer een prachtig uitzicht. De totale klim is bijna elf kilometer en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5 procent. Met al die haarspeldbochten en het uitzicht bovenop is het wat mij betreft de mooiste klim. Daarna volgt een rustige afdaling via Teguise terug naar Sands Beach Resort. Een prachtig ritje van 56 kilometer en bijna 1000 hoogtemeters. Oh, ik heb deze route later trouwens ook andersom gereden. Ook zeker de moeite waard, alleen zat ik tijdens de afdaling over de haarspeldbochten achter een bus.

Rondje Teguise
Xavi neemt me nog eens op pad. Hij gaat me weer mooie plekken en lekkere wegen laten zien. Zin in. We fietsen vandaag eerst langs de kust naar Arrecife. Onderweg komen we langs een schipwrak. De Barco Fantasma Telamon. Vroeger was dit een belangrijke duikplek voor het eiland maar tegenwoordig is dit een beschermde plek waar niemand meer mag komen. We fietsen verder langs de hoofdstad van het eiland, Arrecife. Dit is eigenlijk een prachtig stadje met een binnenmeertje en een boulevard. Je komt langs de twee kastelen en fietst over de boulevard door in de richting van Puerto del Carmen. In het gezellige dorpje Playa Honda klimmen we richting San Barolomé. En ook nu heeft Xavi ook weer een shortcut die eigenlijk langer is, maar ook mooier. De klim gaat over een rustige weg richting Montaña Blanca. Vlak na dat dorpje eindigt de klim op ongeveer 300 meter en slaan we af naar rechts. Over een zojuist geasfalteerd weggetje langs wijngaarden en boeren. Daarna dalen we langzaam af naar Teguise. En in Teguise gaan we een extra klim doen. Die naar Santa Barabara Castillo. Deze klim is behoorlijk steil en brengt je naar het piratenmuseum. En vanaf hier heb je een werkelijk prachtig uitzicht over Teguise. Vervolgens dalen we af, krijg ik een lekke band, en komen we na in het totaal 54 kilometer en 800 hoogtemeters weer in het Sands Beach Resort.

Ben je ook zo enthousiast geworden? Ga dan snel naar de website van Sands Beach Resort, https://www.sandsbeach.eu/en/, en naar die van Huerzeler: https://www.huerzeler.com/en/.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Marius schreef:

    Lijkt interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *