Goed beschermd met de ABUS StormChaser

Eerder mochten we al de Macator testen. Een instapmodel helm van het sterke ABUS. Deze review kun je hier terug vinden. Dit keer ontvingen we de ABUS StormChaser. Deze fietshelm is een echte allrounder die geschikt is voor de ambitieuze wedstrijdwielrenner tot de net beginnende fietser. Ik zit daar natuurlijk een beetje tussenin. Voor een optimale bescherming is de StormChaser opgebouwd uit een EPS laag die weer is voorzien van een mooi afgewerkte PC-schaal. Tevens is er een halfring geplaatst die verbonden is met het verstelsysteem. Deze zorgt ervoor dat de helm niet in stukken breekt bij bijvoorbeeld een valpartij. Dat geeft natuurlijk een extra goede bescherming. Door het Zoom Ace afstelsysteem stel je de StormChaser erg makkelijk af. Door middel van de draaiknop op de achterzijde draai je de helm in een fractie op de juiste afstelling. Mocht je een paardenstaart hebben, heeft de StormChaser de optimale pasvorm ook voor jou!

En wat dacht je van de speciale aerodynamische “AirPort”? Deze is speciaal gemaakt om jouw bril gemakkelijk op te bergen tijdens een fietstocht. Handig toch, voor als je hem even wilt af zetten? Een ventilatie is erg lekker, zeker in de zomer. En in de winter doe je er gewoon een thermische muts onder. Door de 7 lichtinlaten en 16 luchtuitlaten blijft je hoofd goed gekoeld. Bovendien kan de overtollige warmte gemakkelijk weg. Dus als je comfortabel de weg op wilt dan is de ABUS StormChaser zeker een goede keuze.

De helm krijg je met een gebruikershandleiding. Altijd handig voor als je niet weet hoe een helm werkt. Hij is inderdaad erg gemakkelijk af te stellen. Ik heb vrijwel direct de juiste pasvorm te pakken en hij zit als gegoten! Bij andere helmen heb ik wel eens last gehad dat er zweet doorheen kwam. Bij de StormChaser was dat de afgelopen weken zeker niet het geval. De ventilatie is heerlijk en vooral op de warme dagen ideaal. In de winter draag ik een thermische muts er onder en ik heb dan eigenlijk nooit last van een koud hoofd. Gewoon hard genoeg fietsen dan krijg je dat sowieso niet. Nog een voordeel zijn de duidelijk reflecterende details. Je bent dus extra goed zichtbaar voor andere weggebruikers. Natuurlijk moet je ook een lampje op de fiets doen, maar deze helm maakt het zeker beter. Hij gaat inmiddels al een paar weken mee en ik ben nog steeds erg tevreden. De StormChaser is te verkrijgen in 50 varianten. Zo kun je de helm matchen bij jouw outfit of fiets. Leuk toch!? Meer informatie op de site van ABUS. Hij is verkrijgbaar bij de bekende fietswinkels in Nederland of online, vanaf €129,95.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *