Verende zadelpen van Redshift

Ik was al een tijdje op zoek naar een zadelpen voor mijn nieuw te bouwen gravelfiets. Daarbij kwam ik snel uit bij Redshift Sports. De “ShockStop Suspension Seatpost” is een unieke geveerde zadelpen met een 35 millimeter instelbare, ultra resposieve veerweg voor het ultieme stootcomfort. Als het ware een mee verende zadelpen. Je rijd verder, sneller en comfortabeler op jouw fiets. Over kasseien met bijvoorbeeld een racefiets. Maar al helemaal op de onverharde paden met de gravelfiets is het een ideale zadelpen die het zitcomfort, en het algehele comfort enorm verhoogd. Ik heb de ShockStop geveerde zadelpen snel geïnstalleerd en afgelopen weekend in een modderachtig Limburg volledig getest. En wat schetst mijn verbazing; het zit comfort is erg hoog.

De montage is eigenlijk vrij simpel. Oude zadelpen eruit en de nieuwe zadelpen erin. In het pakket zit natuurlijk de ShockStop zadelpen, twee veren waarvan een is geïnstalleerd en de ander bijgevoegd is voor een verhoogde stijfheid, en alle benodigde hardware voor installatie. Eventueel kun je er nog een shim bij bestellen als adapter voor andere maten. Deze heb ik echter niet nodig. Eenmaal gemonteerd stel ik hem op de juiste hoogte af en monteer ik het zadel er op. Ook dat gaat vrij simpel. Een gebruiksaanwijzing is uiteraard bijgevoegd zodat dit allemaal “smooth” gaat. Na de montage ben ik klaar voor mijn eerste ritjes op de gravelfiets en ik ben al snel verkocht. Wat een comfort geeft deze relatief kleine aanpassing.

Doordat stoten en trillingen opgevangen worden heb je minder inspanning nodig om evenwicht te bewaren of klappen op te vangen. Hierdoor bewaar je energie die je later misschien nog nodig hebt. Je kunt dus als het ware verder fietsen dan normaal. Tevens is de snelheid een dingetje. Energie die je normaal gesproken verspilt aan het opvangen van trillingen door kuilen of slechte wegen/paden, zet je nu om in een voorwaartse beweging. Hierdoor kun je een hogere snelheid opbouwen. Tevens heb je een betere controle door de vering. Je kunt over obstakels zweven en toch controle houden. Om tegemoet te komen aan het gewicht en de voorkeur van de berijder zijn er dus twee verwisselbare veren inbegrepen. Vooral het comfort vond ik zelf erg fijn. Je kunt over bulten fietsen waar de klap veel minder hard aankomt. Sterker nog, na een tijdje fietsen met de Redshift ShockStop zadelpen pas ik niet eens meer op voor bultjes, kuilen of dramatisch begaanbare paden. Ik kan gewoon snelheid behouden. En dat is dus een welkome versterking voor de gravelfiets. Je kunt hem aanschaffen voor omgerekend €200,- bij https://redshiftsports.com/.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *