Maak jouw fiets schoon met Dynamic Bike Care

Het is natuurlijk van levensbelang dat jouw fiets in perfecte staat is. Zo gaat de fiets, maar natuurlijk ook de belangrijkste onderdelen langer mee. Met de producten van Dynamic Bike Care zorg je ervoor dat jouw fiets altijd in topvorm is. Naast producten om schoon te maken bieden ze ook producten aan om bijvoorbeeld te monteren (Montagepasta’s en vetten) en om de ketting weer te smeren (“Lubricants”). Tijd om deze producten eens uitvoerig te testen. We ontvingen een volledig pakket om onze fietsen mee schoon te maken en vervolgens weer klaar te maken voor de komende ritjes. Want naast het schoonmaken van de ketting moeten ook de derailleur en het frame natuurlijk fris en fruitig door het leven gaan! De verschillende producten gaan we je één voor één voorstellen, maar eerst beschrijven we even duidelijk het proces van het schoonmaken van jouw fiets.

Allereerst spuit je de fiets af met water. Dat zorgt ervoor dat de grove vieze deeltjes van jouw fiets af komen en dat de fiets nat is. Vervolgens spuit je met de Dynamic Bike Cleaner de fiets in. Ondertussen breng je met een borstel, of kwast, de Dynamic Chain cleaner aan op de ketting, cassette en jouw crankstel. Borstel deze goed schoon! Vervolgens maak je met een schone spons, borstel of zachte doek jouw fiets schoon van vuil. Daarna mag je de fiets weer afspuiten met water. Overigens niet met de hoge drukspuit. Daarna droog je de fiets af met een droge doek. Vervolgens behandel je de fiets met Dynamic Protective wax. Hierdoor krijgt de fiets een fijn beschermlaagje en een mooie finish. Je kunt de wax aanbrengen met een doekje, of eerst op de fiets spuiten en vervolgens met een droge doek aanbrengen. Als laatste gaan we de ketting nog voorzien van een goede beschermlaag. Dit kan met de Dry-, Wet- of All Round lube van Dynamic. Schakel vervolgens een paar keer naar verschillende versnellingen om ervoor te zorgen dat de lube overal goed is ingesmeerd. Er zijn overigens nog meer soorten lube zoals de Rainy Day en specifieke varianten voor city-bikes en e-bikes, met name de e-MTB.

De Cleaners
De Dynamic Bike Cleaner is een fietsreiniger van Dynamic. Hij is geschikt voor het schoonmaken van alle onderdelen van je fiets. De meest hardnekkige stukjes vuil kunnen zelfs verwijderd worden met deze reiniger. En dat allemaal zonder de lak te beschadigen. Je brengt hem gemakkelijk aan op de verschillende onderdelen middels de spuitfles. Vervolgens moet het even inwerken om hem daarna met een doek schoon te poetsen. En eerlijk is eerlijk, het resultaat mag er wezen. Een hele schone fiets. Uiteraard doen we er straks nog een wax laagje over! De ketting moet natuurlijk apart en zorgvuldig behandeld worden. Dat doen we met de Dynamic Chain Cleaner. Deze gebruiken we voordat we hem gaan smeren. De kettingreiniger breng je eenvoudig aan met een borstel en vervolgens poets je deze schoon. De kettingreiniger zorgt ervoor dat er geen olie, vet en andere verontreinigingen op zitten en laat een voorbereidende laag achter op de ketting. Je kunt overigens ook wat schoonmaakdoekjes voor de ketting bijbestellen bij Dynamic. Deze zijn ideaal voor het schoonmaken van de ketting onderweg op een meerdaagse bikepacking trip of fietsvakantie. Bovendien zijn ze compact verpakt zodat je ze gemakkelijk mee neemt. Het natte doekje lost olie, vet en ander vuil op. Het doekje laat ook een beschermend olielaagje achter zodat de ketting meteen weer gesmeerd is. Je gebruikt het droge doekje om het overtollige vet weg te werken.

Beschermen en smeren maar!
Nadat we de fiets schoongemaakt hebben willen we er ook voor zorgen dat deze goed beschermd is. De Dynamic Siliconenspray helpt daarbij. Ook deze is weer gemakkelijk aan te brengen. De spray zorgt ervoor dat jouw fiets glanst en het beschermt tegen roest, vuil en vocht. Het resultaat is hetzelfde, een blinkende fiets! Een mooi product wat er tevens voor zorgt dat jouw fiets langer blinkt dan anders! Uiteraard moeten we de ketting ook nog behandelen. Dat vind ik altijd wat lastig maar met de verschillende lubes van Dynamic is het een stuk makkelijker. Ik heb de keuze uit drie verschillende lubes. De Dry lube, voor droge omstandigheden, hecht zich snel aan jouw ketting. Wat ik altijd doe, om het gemakkelijker te maken, is kijken waar de Quick Link van de ketting is. Vervolgens begin ik daar op ieder verbindstukje ketting de lube aan te smeren. Totdat ik weer bij de quick link ben. Handig hè? Dit werkt overigens zo bij alle lubes. De bewegende onderdelen blijven soepel door de lube. Frictie wordt verminderd en de ketting is beschermd tegen corrosie. De Wet lube heeft over het algemeen dezelfde eigenschappen, alleen is beter geschikt voor de natte omstandigheden. En dan hebben we nog de All Round Lube. Deze is speciaal ontwikkeld voor alle omstandigheden, dus als je in wisselende niet-extreme weersomstandigheden fietst! Allen gemakkelijk aan te brengen en tevens van hoge kwaliteit waardoor jouw ketting langer mee gaat en bovendien met topmateriaal behandeld is.

Monteren maar!
Moet je onderdelen vervangen? Of ga je een fiets in elkaar zetten? Dan ontkom je er niet aan. Het gebruik van montagepasta. Ook wel “vet” genoemd. Je hebt dit nodig voor alle assemblage en onderhoudswerkzaamheden aan jouw fiets. Dus wel zo fijn om het in huis te hebben! Het vet biedt uitstekende bescherming tegen vuil en vocht. Het zorgt er tevens voor dat de wrijving en slijtage tussen de onderdelen minimaal is. Daardoor gaan de spullen weer langer mee. Door de smerende en beschermende werking is de Dynamic All Round Grease niet alleen geschikt als montagepasta maar ook als lagervet. Ideaal dus. Gemakkelijk aan te brengen met een kwastje en een goede hoeveelheid in het bakje. Daar kun je even mee vooruit!

Over Dynamic Bike Care
Dynamic is begonnen uit een grote passie voor de fiets en zijn onderdelen. Goed zorgen voor jouw fiets is iets wat hoog in het vaandel staat. Door dit te doen kun je de levensduur en prestaties goed verbeteren. Het ontwikkelen van producten die langdurig hoge kwaliteit leveren is de basis van wat Dynamic doet. Zij ondersteunen bijvoorbeeld de profploeg van Team Jumbo-Visma. Dan weet je het wel: producten van de hoogste kwaliteit. En de prijs van de producten? Dat valt wel mee! Kijk maar: https://dynamicbikecare.com/nl/. Tip: De Season Bundle! Tijdelijk met liefst 30% korting! Of wat dacht je van de aantrekkelijk complete set “Bike Care Box”?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *