Hoogwaardige fietskleding van het Italiaanse Q36.5

Alle fietskleding van het merk Q36.5 wordt ontwikkeld en gemaakt door Q&E. Het in 2013 in Bolzano opgerichte bedrijf doet uitgebreid onderzoek vanuit onder andere een laboratorium naar de meest innovatieve manier voor de toekomst van de fietskleding. In dit laboratorium worden onder andere het delegeren van de lichaamstemperatuur en het ergonomische aspect getest. Maar Q36.5 staat voor meer. Performance, ontwikkeling en bovendien een fijne fitting drijven Q36.5 tot het ontwikkelen van de fijnste fietskleding. De kwalitatief hoogwaardige kleding is misschien wat aan de prijs. Maar dat komt uiteraard door uitgebreid onderzoek en natuurlijk een kwalitatief hoogwaardige kleding. Continue innoveren en research en development staan centraal. Iedere keer pakt Q36.5 weer uit met iets vooruitstrevend. Daarnaast houden ze ook rekening met het milieu via de Eco Sustainability. Wij mochten een kit van Q36.5 testen en wel vanuit de X serie. De Dottore en Pinstripe kwamen onze kant op.

Salopette Dottore X
De legendarische Salopette Dottore is tot een “Next Level” bibshort gepromoveerd met de X lijn. Men noemt het “De Koning van de collectie”. De X is maar liefst 15% lichter door een nieuwe fabricage. De bibshort heeft een fijn modern patroon. En een nieuw niveau van compressie om de bloedtoevoer te versoepelen. Maar zoals je van Q36.5 mag verwachten zijn er nog meer innovatieve foefjes in de bibshort toegevoegd. Zo is er de “Real Silver Thread” geïntroduceerd. Deze zorgt niet alleen voor antibacteriële afhandeling maar het beschermt ook jouw spieren van elektromagnetische smog. Bovendien is de Dottore X uitgerust met het DWR (Durable Water Resistant). Dat betekent dat het broekje bescherming biedt tegen lichte regen en bovendien een indrukwekkend korte droogtijd heeft. Het nieuwe unieke patroon is natuurlijk waar de Italianen om bekend staan. Mooi, strak en fijn. De chamois zorgt voor minimale wrijving. En natuurlijk zit hij fantastisch onder alle omstandigheden. Bovendien valt hij onder het kopje Aero waardoor professionals hem graag aan hebben!

Pinstripe X
Natuurlijk past er ook een fietsshirt boven dit fijne bibshort. Dit is een totaal nieuw shirt van Q36.5 met nieuwe innovatieve foefjes. Het nieuwe patroon van Micro Polyester geeft een 3d structuur. In alle verschillende weerscondities is het daardoor een ideaal shirt. Door de UF Lx Fabric droogt het shirt liefst 50% sneller dan elk ander polyester kledingstuk. En voor de snelle duivels onder ons, door het ruige textuur van het shirt en de nieuwe L1 die stroming van voor tegenhoud, is het shirt perfect aerodynamisch. Dan moet je wel tussen de 40 en 59 kilometer per uur fietsen! Het nieuwe shirt met korte mouwen komt uiteraard voort uit een uitgebreid R&D project. Een succesvol onderzoek met een prachtig eindproduct. Het zit fijn, de mouwen sluiten feilloos aan op jouw armen. Het shirt zit lekker strak (Maar niet te) en droogt inderdaad snel. Ook mijn zweet droogt snel weer op in de afdaling. De Pinstripe X is te verkrijgen in verschillende kleuren.

Daar fietst Thijs met de Dottore X en de Pinstripe X

Natuurlijk zijn er nog veel meer verschillende fietskleren te koop van Q36.5. Meer informatie vind je op https://bowdybrave.com/q36-5/. Daar kun je ook zien waar jouw locale dealer zit zodat je de high-end kleding van Q36.5 aan kunt schaffen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *