Met Ride Base de Teide beklimmen

In het Noorden van Tenerife in Puerto de la Cruz vinden we de fietsenverhuur van Ride Base Tenerife. Zij verhuren naast Mountainbikes en gewone fietsen ook racefietsen. Een sport die zeker op Tenerife maar sowieso op de Canarische eilanden erg populair is. Ride Base organiseert ook tours onder begeleiding. Onder begeleiding van een kenner de Teide op, ideaal toch? Wij huurden de fiets voor 3 dagen. De fietsen zijn full carbon van het degelijke Duitse merk Radon. De pedalen naar wens worden erop gezet, je krijgt uitleg over de fiets en over de routes en een reparatiepakketje mee. De medewerkers weten alles over de fietsen en helpen je maar wat graag met mooie routes. We doen drie prachtige routes, waarvan twee wat kortere maar wel steeds met prachtig uitzicht. De fietsen zijn van goede kwaliteit en tijdens ons eerste ritje, met een aantal behoorlijk steile stukken, komen we er achter dat je dusdanig terug kunt schakelen dat je altijd wel boven komt. Stukken van 20% in smalle dorpjes zijn niet schaars. Het zijn dan geen stukken van kilometers maar toch wel een aantal lastige stukken. De klim naar de Teide was helemaal episch! Een klim van liefst 45 kilometer die vele profs in de winter ook doen. De eerste kilometers zijn eigenlijk het zwaarst (Vanuit Puerto de la Cruz, de andere zijde hebben we niet geprobeerd). Je gaat door dorpjes met steile bochten en lange rechte stukken. Het uitzicht wordt steeds mooier, totdat we in het bos komen.

In het bos komt het volgende lange stuk. Maar als je lekker op je eigen tempo blijft fietsen, gaan de kilometers er vanzelf af. Het is misschien voor sommige handig dat er om de paar kilometer een bordje staat hoe ver de top nog is, maar voor mij niet. Het loopt echt te langzaam af en het lijkt eeuwen te duren. Zeker als de top langzaam te voorschijn komt. De top ligt misschien boven de 3700 meter, maar met de fiets kun je tot 2250 meter komen bij Base del Teide. Dat is ook hoog zat. Met nog een kleine 12 kilometer te gaan kom je bij een restaurant waar je uiteindelijk de immense krater binnen rijd. De wind wordt harder en er ligt hier en daar wat sneeuw. Even een broodje bij het restaurant “El Portillo” en vol gas naar boven. Nog een aardig eind klimmen maar als je weet dat je dichtbij bent, dan wordt het gauw gemakkelijker. Zeker als je weet dat de hogere klimpercentages achter de rug zijn. Eenmaal bij het bordje “Base del Teide” is het voor ons niet genoeg en gaan we tot het hoogste punt waar je kunt komen, bij de Teleferico. Daar staat een beloning op ons te wachten, namelijk een prachtige afdaling van 45 kilometer. Helaas door de mist waardoor het aardig koud is. Tip: neem arm/beenstukken mee of een windjack. Eenmaal beneden kijken we terug op weer een fantastische fietstocht op dit mooie eiland. Huur je fiets bij Ride Base Tenerife via http://www.ridebasetenerife.com/.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *